Українцям тепер не потрібно приносити квитанції за оплату держпослуг: деталі

Українцям тепер не потрібно приносити квитанції за оплату держпослуг: деталі
Фото: "Сніданок з 1+1"
  • В Україні запрацював державний сервіс перевірки квитанцій.
  • Відтак, замість паперових квитанцій, можна сплатити послугу через інтернет-банкінг та пред'явити працівнику лише її номер.

В Україні з'явився новий сервіс оплати послуг державних органів. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

До сервісу уже підключені три банки: Альфа-банк, монобанк і ПриватБанк. Як обіцяє Дубілет, пізніше повинні з'явитися ще 10 фінустанов. Оплатити так можна буде послуги сервісних центрів МВС, міграційної служби, органів РАГС, центрів надання адмінпослуг, обласних державних адміністрацій.

Процедура буде виглядати наступним чином. Послуга оплачується через банківський додаток на смартфоні або через банківські інтернет-сервіси. При повторному відвідуванні державних органів пред'являти можна не паперову квитанцію, а просто назвати її номер. Через спеціально запущений сервіс check.gov.ua працівник держоргану зможе перевірити, що квитанція дійсно була оплачена.

Відео дня

Як додав Дубілет, така послуга буде заощаджувати людям гроші, адже часто саме через вимогу паперових квитанцій клієнти вимушені сплачувати послуги через "місцеві" банки з гігантськими комісіями.

Читайте також: Коли "Дія" не діє. Що робити, якщо водійське посвідчення не відображається у смартфоні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Міхал Хіжняк

    Не Альфа банк, а А-банк, що  ж  ви вводите людей в оману, зайдіть на сайт-перевірку квитанцій і самі переконатеся))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up