Університет третього віку в Хмельницькому шукає викладачів: деталі

Університет третього віку в Хмельницькому шукає викладачів: деталі
Фото - Хмельницький терцентр соціального обслуговування
  • У Хмельницькому працює Університет третього віку, де безкоштовно навчають пенсіонерів. 

  • Заклад шукає викладачів: кого і на які факультети? Дізнавайтесь подробиці.

Тут надолужують українську й опановують іноземні мови. Серед студентів - ті, кому за 60, 70 та навіть 80 років. Навчають тут одразу за кількома десятками напрямків - починаючи від рукоділля, християнської етики, хореографії до агроландшафту й вивчення смартфону.  

Університет третього віку діє у Хмельницькому з 2017 року на базі територіального центру соціального обслуговування. Це на Перемоги, 7а. Заняття можуть відвідувати як хмельницькі пенсіонери, жителі територіальної громади, так і вимушені переселенці. Журналістка vsim.ua побувала на заняттях пенсіонерів. Репортаж з Університету пропонуємо переглянути за посиланням. 

Попереду новий навчальний рік. Активно триває набір “студентів”.  Наразі заклад шукає й викладачів. 

Відео дня

Як розповів журналістці vsim.ua завідувач відділення денного, цілодобового тимчасового перебування Олександр Ковальчук, вакансії зараз відкриті на три факультети. Це агроландшафт, правознавство та основи вивчення смартфону. Він розповів також про вимоги до кандидатів й особливості роботи. 

- Шукаємо викладачів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації, фахівців місцевих органів влади, управління праці та соціального захисту, управління охорони здоров’я. Тобто саме з таких установ, бо в нас є відповідне положення, в якому це прописано. Звісно, кандидати повинні мати досвід роботи. Без практики не можемо брати людей. Адже розуміємо, що наша категорія студентів - це старший вік і можуть бути різні нюанси, - пояснює Олександр Ковальчук. 

Наразі інформацію про заробітну плату в Університеті не озвучують. Зазначають, що будуть це обговорювати із кандидатами при особистій розмові. Але відомо, що оплата викладача нараховується за одне заняття. Воно триває 1 годину 20 хвилин з перервою. 

- Оплата відповідно до викладених занять. Тобто буде залежати і від кількості груп, які буде вести викладач, - додають у територіальному центрі соціального обслуговування. 

Наразі у закладі також думають над тим, аби додати нові напрямки. Зокрема, сучасний спів. 

Навчання стартує у вересні. Наразі записались вже близько 300 бажаючих. Однак працівники кажуть, охочих може бути вдвічі більше до кінця року. 

Як записуватись?

Університет третього віку знаходиться на базі територіального центру соціального обслуговування, що на Перемоги 7-А. Детальнішу інформацію щодо вступу можна дізнатись за номером: 098-966-44-86. Документи приймають на вулиці Перемоги в кабінеті №18. 

Які документи потрібно мати?

Для запису на навчання потрібен паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення або довідку внутрішньо переміщеної особи. 

Варто додати, що навчання для чоловіків стартує від 60 років, для жінок - від 55. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • 007

    На держслужбу встроїтися можна ?! по цим спеціальностям ( агроландшафт, правознавство та основи вивчення смартфону), чи взагалі на якусь роботу з таким дипломом

    Ivan Petrov reply 007

    тут взагалі не йдеться ні про яке працевлаштування, мета зовсім інша особливо після 70

keyboard_arrow_up