Успенський піст: що та коли можна їсти

Успенський піст: що та коли можна їсти
Фото ілюстративне
  • Успенський піст триває два тижні – з 14 по 28 серпня. За суворістю він прирівнюється до Великого посту.
  • Що можна їсти та від чого варто відмовитись, читайте далі.

Сьогодні, 14 серпня, православні святкують Медовий Спас. Окрім того, саме з цього дня розпочинається Успенський піст. За суворістю його порівнюють з Великоднім постом. Триватиме він лише два тижні.

Під час посту вірянам заборонено вживати молочні, м'ясні, рибні страви, пити алкогольні напої. Однак, в деякі дні риба все ж дозволяється.

Календар харчування на перший тиждень Успенського посту:

Відео дня

- 14 серпня, середа – дозволяється варена рослинна їжа без олії.

- 15 серпня, четвер – сухоїдіння. В їжу вживається неварена рослинна їжа.

- 16 серпня, п'ятниця – гаряча їжа без олії.

- 17 серпня, субота – сухоїдіння.

- 18 серпня, неділя – гаряча їжа з олією. Допускається трохи вина.

 - 19 серпня, понеділок, свято Преображення Господнього – дозволяється варена рослинна їжа з додаванням олії.

- 20 серпня, вівторок – сухоїдіння.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up