УЗ уже в червні планує передати в оренду приміщення хмельницького залізничного вокзалу

УЗ уже в червні планує передати в оренду приміщення хмельницького залізничного вокзалу
  • У червні має стартувати перший етап концесії, який передбачає передачу у "приватні руки" площ на залізничних вокзалах.
  • Відтак, уже скоро у приміщенні хмельницького залізничного вокзалу можуть з'явитися нові привабливі локації.
 

"Укрзалізниця" планує передати в оренду перші комерційні площі на 11 вокзалах. Передача пройде у п'ять етапів. Про це повідомив в.о. глави "Укрзалізниці" Іван Юрик в ході пресконференції у Києві у вівторок, 15 червня, пише Інтерфакс-Україна.

На першому етапі, в червні 2021 року планується передати в оренду 8,4 тис. кв. м на вокзалах "Козятин", "Запоріжжя-1", "Дніпро-Головний", "Хмельницький" і "Суми".

Другий етап, у липні, передбачає передачу в оренду 10,2 тис. кв. м на вокзалах "Біла Церква", "Полтава", "Тернопіль", "Рівне", "Фастів", "Вінниця", "ім. Тараса Шевченка"," Чоп ","Ужгород ","Чернівці" і "Коломия".

Відео дня

Третій етап (початок серпня) - 12,3 тис. кв. метрів вокзалів "Івано-Франківськ", "Одеса-Головна", "Миколаїв" і "Львів".

Четвертий етап (кінець серпня) - 10,7 тис. кв. м вокзалів "Жмеринка", "Херсон", "Київ-Пасажирський" і "Харків".

П'ятий етап почнеться у серпні.

Процес передачі приміщень в оренду буде проходити через систему "ProZorro.Продажі".

Він наголосив, що процес концесії є довгостроковим проєктом співпраці зі стратегічними інвесторами і вимагає ретельної підготовки.

  • "Оренда площ на вокзалі не заперечує концесію. Тому, що концесія буде вимагати додаткового часу, щоб її підготувати. Наші очікування - це, щонайменше, рік, реалістично це два, а може навіть три роки", - зазначив Юрик.

Нагадаємо, у лютому минулого року стало відомо, що "Укрзалізниця" передасть деякі вокзали у концесію. Запланували "вдихнути нове життя" і у хмельницький залізничний вокзал.

У січні цього року пресслужба "Укрзалізниці" повідомила, що хмельницький залізничний вокзал перетворять у торговий центр також тут хочуть облаштувати "прозорий офіс".

Концесія — це надання державою або місцевою владою майна в управління на платній та строковій основі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олександр Гаджук

    Супер, буде новий торгово-розважальний центр! В нас у місті якось із цим туговато, а тут скоро буде.
  • Ґном Віктор

    Буде як в підземному переході на Кам'янецькій.
  • Victor Honcharuk

    Круто, давно потрібно розчухати вокзали
  • Vladyslav UA

    Ніхто у нас локації не поставить, вокзал ст. Хмельницький втратив потужні пасажиропотоки, через відміну багатьох поїздів (за останні 10 років мінус 36 поїздів). Саме через це і позакривались попередні точки та мафи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up