У приміщенні залізничного вокзалу хочуть зробити «прозорий офіс»

У приміщенні залізничного вокзалу хочуть зробити «прозорий офіс»
  • Управління соцзахисту може орендувати приміщення колишніх залізничних кас.

  • Наразі тривають переговори щодо вартості та терміну угоди.

В «Укрзалізниці» запланували «вдихнути нове життя» у хмельницький залізничний вокзал, а також ще шість вокзалів в Україні. У лютому минулого року стало відомо, що їх хочуть віддати у концесію. Тобто вокзали залишаться у власності держави, але управлятимуть ними приватні компанії. Концесія триватиме 20 років, і фірми будуть платити за користуванням приміщеннями вокзалів.

У січні цього року пресслужба «Укрзалізниці» повідомила, що хмельницький залізничний вокзал перетворять у торговий центр. Голова правління компанії Володимир Жмак зазначив, що «Укрзалізниці» та її пасажирам потрібні лише колії, зала очікування та два офіси для продажу квитків.

Решта приміщень вокзалу стане торговим центром, облаштуванням якого має зайнятися приватний інвестор. Співпраця з ним відбуватиметься у форматі концесії. За словами Володимира Жмака, в ЄС 60% людей відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди як у торговий центр.

Відео дня

Тим часом у Хмельницькій міськраді теж мають плани на залізничний вокзал. Там є приміщення, де раніше були розташовані квиткові каси, а зараз воно пустує. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник управління праці та соціального захисту населення міськради Словян Воронецький.

Приміщення має площу 400 квадратних метрів. «Укрзалізниця» запросила за нього орендну плату в розмірі 250 тисяч гривень щомісяця. За словами Словяна Воронецького, це досить велика сума. «Укрзалізницю» про це повідомили, і чекають від неї зустрічних пропозицій. Крім того, хмельницькі чиновники хочуть взяти приміщення в оренду на тривалий термін — орієнтовно 30 років. Про це також повідомили у листі до компанії.

Приміщення в залізничному вокзалі планують використовувати як «прозорий офіс». Там мають надавати всі послуги управління. Як розповів Словян Воронецький, неподалік на вулиці Шевченка є громадська приймальня, яка не завжди може вмістити всіх відвідувачів. Тому розширення на цій території не завадило б.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Любовь Процанюк

    Скоро всепродадут
  • Олег Гончарук

    Вже не мають що красти, то скоро рейки на колії в металобрухт здадуть...
  • Надія Манзюк

    Скільки вже того соцзахисту треба.
    Уже немає кого захищати і від кого.
  • Наташа Кармалита

    Даже не сперичайтеся, усе давно куплене, ми хотіли ще рік назад туди пробитись, неможливо, ціна така, що квартиру купити скоріше!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up