В балаклавах і зі свинячою головою: на хмельницькому майдані проходять два мітинги

В балаклавах і зі свинячою головою: на хмельницькому майдані проходять два мітинги
  • Перед Будинком рад стоять "свободівці" та активісти ГО "Сокіл". Вимагають відставки голови ОДА Олександра Корнійчука і закриття провадження проти Віктора Бурлика.
  • З собою принесли опудало з свинячою головою. Представили його, як голову Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука.
  • Другий мітинг зібрався за збільшення пенсій, земельну реформу, перегляд тарифів, зняття депутатської недоторканності й інших питань.

Сьогодні, 23 березня, близько 9:30 на майдані зібралось більше 300 людей. Одночасно на головній площі запланували два мітинги. 

Спочатку хмельничани зібрались під обласною радою, там сьогодні проходить сесія. Пізніше активісти розділились. "Свободівці" та активісти "Соколу" залишились мітингувати під Будинком рад. Вони вимагають відставки голови ОДА Олександра Корнійчука.  

Учасники "свободівської" акції звернулись на сесії облради з вимогою закрити провадження проти Віктора Бурлика. Нагадаємо, що депутат облради від ВО "Свобода" розтрощив турнікет в приміщенні Будинку рад під час позачергової сесії ради.

Відео дня

- Голова Хмельницької ОДА самовільно встановив турнікет восени 2016 року без погодження з депутатським корпусом обласної ради. Тому вимагаємо негайно припинити переслідування патріота України, депутата обласної ради від ВО "Свобода", учасника Революції Гідності, сотника Майдану та воїна-захисника держави в російсько-українській війні Віктора Бурлика. Закрити кримінальне провадження за фактом демонтажу незаконно встановленого турнікету в приміщенні Хмельницької обласної ради, який перешкоджав вільному доступу громадян до Будинку рад, - заявив голова Хмельницької обласної організації ВО "Свобода" Олег Лопатовський.

 

Читайте також: Чому поліція не зупинила депутата від “Свободи”, коли він трощив турнікет в Будинку рад 

Щодо інших учасників акції, які вийшли на майдан відомо, що вони  вимагають підвищення пенсій вдвічі, зменшення тарифів на комуналку та проведення земельної реформи. Від імені віче в обласній раді виступив голова ГО "Хмельницький майдан" Алім Міщук. Зокрема, завів мову про те, що потрібно переглянути тарифи на комуналку і зменшити штрафи за недопуск працівників Держпраці з перевірками на підприємства. Нагадаємо, з нового року збільшили фінансову відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю. 

- Прошу депутатів обласної ради під час перерви вийти до людей на майдані і виступити на рахунок питань, через які вони зібралися, - сказав голова ГО "Хмельницький майдан" у Алім Міщук. - Хочу нагадати, що схоже звернення по таких питаннях було прийнято вінницькими депутатами. Тому прошу й вас дослухатися до проблем людей.

Поряд із "свободівцями" також стоять люди із села Пасічна Старосинявського району. Вони скаржаться, що їхньому господарство заважають працювати і хочуть захопити. Вони із трибуни сесії попросили депутатів звернутися до Кабміну, аби той втрутився і навів лад в "Пасічній".

 

Ті, що мітингують біля пам'ятника, просять кращого життя в селіБіля Будинку рад стоять хлопці в балаклавахВхід охороняють шестеро нацгвардійців

На майдані зібралось більше 300 мітингувальників

Опудало активісти залишили на сходах до Будинку рад. Таким чином вони хотіли образити Корнійчука. Вони кричать голові ОДА "Ганьба" і чекають, поки депутати розглянуть звернення на рахунок Віктора Бурлика.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up