В Хмельницькій ОДА розповіли про "відписки" Садовому і чому занедбали свої сміттєзвалища

В Хмельницькій ОДА розповіли про "відписки" Садовому  і чому занедбали свої сміттєзвалища
  • Сміттєзвалища в області переповненні і чиновники не знають куди його дівати.
  • Міста області розповіли, як «відмазувалися» від львівських відходів..
  • В облдержадміністрації назвали причини виникнення проблеми і шляхи вирішення.

Куди дівати своє сміття вже не перший рік думають по всі Україні. Особливо гостро проблема постала після Грибовецької трагедії. Львів у постійних пошуках місць для схоронення своїх відходів.

За допомогою зверталися і в Хмельницьку область. 6 міст, обласна рада і адміністрація, які отримали звернення Садового, відмовилися допомогти. Офіціні "відписки" хмельницьких чиновників мер Львова опублікував на сайті міської ради. Усі, як один, в офіціних листах написали про критичний стан своїх полігонів. 

Чому звалища в усіх містах Хмельниччини так запустили і чи планують хоч якось впорядкувати сміття журналісти vsim.ua запитали в керівництва області. 

Відео дня

Ностальгія за «совком»

Впіймати голову ОДА Олександра Корнійчука нам не вдалося. В приймальні пояснили, що він на виїзді в районі. Ми звернулися до заступника голови Олега Гуменного.

За його словами, наша область прийняла вже не одну машину сміття зі Львова. Але потім почали масово відмовляти. Зрозуміли, що і зі своїм не можуть розібратися. 

- Хмельниччина відреагувала в межах своїх можливостей на звернення міського голови Львова. У нас Старокостянтинів, Ізяслав і Шепетівка прийняли не одну машину сміття. В подальшому в нас такої змоги немає. Тому ми відмовили на чергове звернення, - каже т.в.о. заступника голови Хмельницької ОДА Олег Гуменний. – Колись за радянських часів у нас працювали пункти збору металолому, бумаги, тряпок, склотари й іншого. Все це йшло на переробку і з нього вироблялась нова сировина. На сьогодні в нас появилися одноразові шприци, посуд, пакети. Думаю, ми самі створили в державі ту проблему, не думаючи про наслідки. Хмельничина працює над вирішенням цієї проблеми. Вже цього року, думаю, ми почнемо будувати в області декілька заводів по переробці мусора. Хмельниччина не пасе задніх.

Хто і чому відмовив схоронити львівське сміття

  • Хмельницький

  • Дунаївці

  • Ізяслав

  • Кам’янець-Подільський

  • Нетішин

  • Полонне

  • Славута

  • Старокостянтинів

  • Шепетівка

Чи аргументували відмову Андрію Садовому

Ми проаналізували відповіді міських рад області, обласної ради та ОДА. Мер Хмельницького повідомив колегу зі Львова, що наше сміттєзвалище давно переповнене і його потрібно було закрити ще у 80-их роках минулого століття. Також Олександр Симчишин зазначив, що полігон поступово розширюється і впритул наближується до житлової зони, що є порушенням усіх екологічних і санітарних норм.

Нагадаємо, що у Хмельницькому не перший рік шукають інвесторів для побудови сміттєпереробного заводу. Тимчасово проблему надіються вирішити дегазацією.

У Кам’янці-Подільському ситуація на сміттєзвалищі критична. Тут на полігоні зібралося майже 10 мільйонів кубічних метрів сміття і висота накопичених відходів скоро перевалить за межу. Місцева влада поки безрезультатно шукає інвесторів для побудови сміттєпереробного заводу.

Проаналізувавши відповіді львів’янам від міст Хмельниччини, можна зробити висновок, що найбільш критична ситуація із сміттям у Нетішині.

«Станом на 1 лютого 2017 року полігон потребує реконструкції  та перенавантажений на 186% від проектної потужності», - зазначено в листі від мерії Нетішина.

Через децентралізацію і об’єднання в одну громаду 30 сіл і міста загострилась проблема із сміттям в Полонному. Принаймні так вони пояснили це Садовому. Вказали в листі, що через це збільшилася кількісь абонентів, а полігон один на всіх.

Від Старокостянтинова, Славути, Дунаївцеь та Ізяслава Садовий отримав схожі відповіді. Міські ради повідомили, що у них полігони перенавантажені і потребують розширення. Через це захоронити у себе сміття зі Львова вони не можуть.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Якубенко

    Які б х.. не прийшли до влади, всі обіцяють шось вирішити із сміттям. Час іде, а сміття все більше. Як і лапші на вухах людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up