В центрі Хмельницького від отруєнь померли собаки: підозрюють догхантерів

В центрі Хмельницького від отруєнь померли собаки: підозрюють догхантерів
Фото зі сторінки "Врятуй життя" в Instagram
  • Стало відомо про два випадки отруєнь.
  • Кожен із них закінчився болісною смертю для тварин.
  • Серед них - як домашній, так і безпритульний собака.

Про отруєння собак у Хмельницькому востаннє говорили два роки тому. Тоді в жовтні розгорівся справжній скандал. Камери відеоспостереження зафіксували як в Раковому потруїли собак працівники “Спецкомунтрансу”. А саме - тодішній начальник бригади відлову собак Владислав Медляківський і водій бригади Анатолій. Тоді небайдужі до події люди зібралися під стінами міського відділу поліції. Вони вимагали покарати виконавців і замовників вбивства тварин. 

В результаті - обидвох працівників звільнили. А за фактом жорстокого поводження з тваринами відкрили кримінальне провадження. Щоб дізнатися про перебіг справи, журналіст vsim.ua звернувся до ГУНП в Хмельницькій області із запитом. Відповідь на який буде опублікована на нашому сайті. 

Відтоді минуло два роки. Жовтень став наче роковим для собак у Хмельницькому. Адже саме цього місяця отруєння знову повторилися. Сталися вони в центрі міста. Розповідаємо - що, де, як і коли. 

Відео дня

У собаки були судоми та кровотеча

Хмельничанка Леся мешкає в приватному будинку в центрі Хмельницького. Любов жінки до тварин - безмежна. Вона утримує вдома семеро чотирилапих, серед яких і собаки, і кішки. Про всіх Леся дбає, як про дітей. У їхнє виховання вклала душу, тож втрата однієї з тварин виявилася для жінки надзвичайним ударом. Помер її собака Грей, якому було 5 років.

Леся розповідає про трагедію зі слізьми на очах. Стриматися не може, бо її улюбленець помер в муках. Заключення лікаря - гостре отруєння. Леся каже: так обійшлися із собакою догхантери.

Сталося все у четвер, 1 жовтня. Леся розповідає, як її собака, на ім'я Грей, гуляв на подвір’ї. У той день все було як завжди. Пес був грайливим і жодного натяку на біду й близько не було. Все змінилося на наступний ранок. Тоді Грею стало зле й Леся забила на сполох.

У лікарні Грею надали необхідну допомогу й взяли аналізи. За словами Лесі, такого поширеного явища, як піроплазмоз, а саме укус кліща - не виявили. Натомість медики заявили: причина кволого стану собаки полягає в шлунково-кишковому тракті. 

Вже після цього жінка відправилася зі своїм улюбленцем додому. Тоді вона не підозрювала, що її Грей потрапив до домівки востаннє. Пізніше йому стало значно гірше - почалася кровотеча. Собаку знову відвезли до ветклініки. Його рятували протягом 6 годин, та тварина померла. 

Лікар, який рятував собаку, надав Лесі заключення про смерть. У ньому йдеться, що тварина поступила до медзакладу із діагнозом гостре отруєння. Серед симптомів - ступорний стан, судоми, незгортання крові, перебої в роботі серця та диханні. “Через 6 годин після поступлення на амбулаторний прийом, тварина померла”, - йдеться у висновку ветлікаря Василя Вовка.

Леся та її сусіди знаходять на подвір’ї шматки ковбаси і м’яса

Хоч і свого улюбленця Грея Леся більш не поверне, та жінка прагне покарати винних у його смерті. Ними вважає догхантерів. Мовляв, ті навмисне розкидають отруєну їжу на її та сусідських подвір’ях.

Після трагічного випадку з її собакою, сусіди розповіли Лесі, що неодноразово помічали поблизу своїх будинків шматки їжі. Серед них - ковбаса та м’ясо. Леся припускає: це може бути приманкою для тварин.

Ще одну підозрілу знахідку на своєму подвір’ї знайшла Леся кілька днів тому. Розповідає, це був черговий шматок їжі. А всередині вона помітила щось схоже на щурячу отруту. Жінка шкодує, що не віддала його на експертизу. Все пояснює своїм пригніченим станом через смерть Грея. 

Помітили собаку в конвульсіях біля першої аптеки

Тим часом, у п’ятницю, 2 жовтня, поблизу аптеки №1, перехожі помітили собаку, який мучився у конвульсіях. Допомогти тварині намагалися на місці події. Туди приїхали волонтери. Згодом тварину відвезли до ветклініки. 

Як йдеться на сторінці в Instagram ГО “Врятуй життя”, чотирилапого отруїли. Тварині було надано всю необхідну медикаментозну допомогу. Проте собака не вижив. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Стоп збір . Редаговано: собачка вночі померла 🆘🆘🆘 Сьогодні в центрі нашого міста, було отруєно собаку. Собачка жила в цьому районі, не була загрозою ні для кого, нею опікувались. Дякуємо небайдужим людям, які не пройшли повз, зателефонували волонтерам і за їхніми вказівками почали колоти медикаменти! Дякуємо незнайомому чоловіку який доставив собачку в лікарню! За сьогодні, на її порятунок втрачено 1899 грн 😭🆘 Нас записали в борг, так як коштів на лікування немає 😭 . Собачка на даний момент в притулку. У дуже важкому стані. Дуже. Не відомо чи доживе до ранку , але їй надали усю можливу медикаментозну допомогу на сьогодні ! Дуже просимо допомоги! Офіційний рахунок у шапці профілю або карта приватбанку 5168757335100592 Загороднюк Сергій . #давайтеврятуєможиттяразом🙏

Допис, поширений Врятуй Життя (@savethelives) 2 Жов 2020 р. о 10:32 PDT

 

Звернення до поліції

Винних у смерті свого улюбленця Леся хоче покарати. Саме тому звернулася до поліції. “Прошу прийняти заходи щодо невідомих мені осіб, які, на мою думку, отруїли мою собаку”, - йдеться в заяві. Хмельничанка каже: хоче застерегти від трагічних випадків й інших чотирилапих, що мешкають в місті. А також вберегти їхніх власників від болю, який спричиняє смерть домашніх улюбленців. 

Речниця міського відділу поліції Людмила Берестовська каже, що заяву хмельничанки Лесі зареєстровано, тож її розглянуть правоохоронці. Зробити це мають протягом 30 днів. 

Людмила Берестовська додає, що від початку року найчастіше поліцейські складають протоколи, що пов’язані з тваринами, за статтею 154 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів). Вона передбачає покарання за вигул собак без намордників чи повідків або вигул у невідведених для цього місцях. А також заподіяння тваринами шкоди здоров’ю людей або їхньому майну. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up