В Україні хочуть скасувати 8 березня та 1 травня та встановити вихідні на інші свята

В Україні хочуть скасувати 8 березня та 1 травня та встановити вихідні на інші свята
  • Замість 8 березня пропонується встановити День української жінки.

  • Вихідним пропонують зробити день народження Тараса Шевченка.

  • Скасувати святкування 1 травня відзначати тільки День пам'яті та примирення 8 травня.

  • А ще зробити вихідним другу неділю травня, на честь Дня матері.

  • Дізнавайтесь про всі пропозиції в законопроекті. 

Депутати Верховної Ради пропонують скасувати святкування 8 березня, 1 травня та Дня перемоги 9 травня. Нардепи зареєстрували в Уряді відповідний законопроект. За їхніми словами, він спрямований на “визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі”, йдеться у картці

Так, група народних депутатів від “Голосу” у понеділок, 13 лютого, зареєструвала законопроект “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят”.

Які дні хочуть зробити вихідними

Цим документом вони пропонують встановити нові українські свята і зробити їх офіційними вихідними днями:

Відео дня

Які вихідні пропонують скасувати

Натомість нардепи пропонують скасувати офіційні вихідні дні такі як 8 березня, 1 та 9 травня. Необхідність цього мотивують тим, що:

— Зараз українська нація переживає період відродження, звершилася Революція Гідності та ведеться запекла війна з агресором – російською федерацією. Саме зараз відновлюється український погляд на світ та формуються нові традиції нації-переможця, що вимагає закріплення і на символічному рівні державного календаря, покінчивши з нав’язаними традиціями минулої спадщини, – пишуть автори документу.

У разі прийняття цього закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

А що ви думаєте з приводу цього? Як ставитесь до скасування діючих свят та встановлення нових вихідних?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Михаил Яковлев

    Давно пора!
  • Es fero

    ХОЧУ КВІТИ КОЖЕН ДЕНЬ.
  • Читач45

    Зовсім не згідна з датою святкування Дня української жінки 25.02., т.я. 24.02. скорботна дата - повномасштабне вторгнення роzzійських віськ і окупація території України. Вважаю, що варто вибрати іншу дату, але вже опісля повної Перемоги:!!)))
  • Сергей Попович

    От так і роблять підміни цінностей у свідомості людей за 8-ме березня не скажу но перше травня  це на Чікагських подій 1-го трааня 1886-го року завдяки чому був введений 8-ми годинний робочий день (зараз в україні намагаються повернути ненормований), 9- те травня це день перемоги копліції у головуванні із Радянським Союзом над фашизмом у самій страшній війні за все існування людства просто по східноєвропейському часі це 23⁰¹ 8-го а по московському це 01⁰¹ 9-го.

keyboard_arrow_up