В Україні заборонили географічні назви, пов'язані з росією

В Україні заборонили географічні назви, пов'язані з росією
Фото ілюстративне

Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський. 

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про географічні назви", який забороняє надавати географічним об'єктам назви, пов'язані з росією та її діячами. Про це йдеться у картці законопроекту №7253. 

Документ вносить зміни до низки законів, постанов, указів президента, зокрема до законів «Про географічні назви» і «Про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Тож в Україні заборонили давати географічним об'єктам назви, що звеличують, пропагують, увіковічують або символізують:

Відео дня

Автори закону переконані, що це дозволить очистити суспільний простір від нав'язаної ідеології, а також встановить історичну справедливість і відновить українську історико-національну топоніміку, доповнить її іменами новітніх героїв.

— Ми маємо скинути цей колоніальний тягар, що нав’язувався нам багатьма десятиліттями, а то і століттями. І саме сьогодні є можливість створити нову ідентичність, подолати імперські колоніальні міфи, віднайти та утвердити ту історичну пам’ять, яка належить нам — українцям, щоб стати повноцінним господарем на своїй землі, — йдеться у пояснювальній записці.

Також в Раді хочуть штрафувати за використовування патріотичної тематики з комерційною метою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний документ.

Автори ініціативи додають, що від початку повномасштабного вторгнення підприємці почали подавати заявки про реєстрацію торгових марок на різні елементи військової символіки, назви постраждалих міст та військових операцій. Зокрема, прикладом цього є такі продукти, як: "Героїчна Буча Комбуча", пиво "Герої не вмирають", сухарики "ЗСУ", ковбаса "ЗСУ", горілка "Привид Києва". Це хочуть припинити. Мінімальний штраф пропонують встановити у 17 тисяч гривень. 

Читайте також: “Весілля буде після Перемоги”. Зв’язківець Олександр одружився та пішов на передову

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Віталій Українець

    Отже  всі села мають перейти на старі назви яки змінили совети!
  • Валерій Світельський

    Малописьменних дурні жидка Енгельса  в москалі записали

    Валерій Світельський reply Валерій Світельський

    Andrii Schmidt А що, Енгельс і Маркс не із наших.?

    Андрей Кузнецов reply Валерій Світельський

    Валерій Світельський нiмця😊

keyboard_arrow_up