В Україні знизять температурний мінімум у квартирах, — Шмигаль

В Україні знизять температурний мінімум у квартирах, — Шмигаль
Фото: Урядовий портал
  • Тарифів підвищувати не будуть, однак в Уряді закликали економити електроенергію, вугілля та газ. 

  • Температурний режим у квартирах планують знизити на кілька градусів. 

  • Це, кажуть, необхідно, аби пережити зиму. 

З початку тижня росіяни обстрілювали ракетами та безпілотниками об'єкти енергетичної інфраструктури України. За три дні зафіксували 128 обстрілів. Всього по країні пошкодили більше двохсот різних об'єктів, у тому числі 28 об’єктів енергетичної інфраструктури. Удари завдавали як по генерації, так і по розподілу електроенергії.

До слова, окупанти обстріляли ракетами електропідстанцію в Хмельницькому, а дронами-камікадзе вдарили по Ладижинській ТЕС на Вінниччині. Через це частина Хмельницького залишилась без електрики. Відсутність електроенергії зумовила зупинку водопостачання міста. Впродовж трьох днів світло пропадало кілька разів. 

Внаслідок ворожої атаки в Уряді вирішили знизити мінімальне допустиме значення температури в квартирах під час опалювального сезону до +16 градусів, а середнє – до +18 градусів. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Відео дня

— Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму, — зазначив прем'єр.

Разом з тим Денис Шмигаль запевнив, що тарифи в Україні підвищувати не планують. 

Тарифи не підвищуються ні на газ, ні на опалення, ані на електроенергію. Субсидії залишаються і будуть виплачуватися в повному обсязі всім родинам, які дійсно цього сьогодні потребують, — повідомив Шмигаль.

Наразі українська енергосистема функціонує в нормальному режимі. Дефіциту потужностей немає. Досі продовжуються ремонтні роботи. Загалом електропостачання відновлено для майже 4-х тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів. Водночас в Уряді закликають бути готовими до тимчасових перебоїв з електроенергією. За словами прем'єра, українці мають розуміти, що росіяни намагатимуться використовувати холод як свою зброю.

— У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде. Все, що вони зруйнували, ми відновимо. Ми розуміємо, як це зробити по кожному регіону. Ремонтні команди енергетиків працюють 24/7. Дякуємо рятувальникам, медикам, енергетикам, усім, хто щодня за будь-яких умов працює заради України й українців, — підсумував Шмигаль. 

Також очільник Кабміну закликав українців запасатися теплим одягом, свічками, ліхтариками та батарейками на випадок відсутності енерго- та теплопостачання внаслідок можливих масованих ракетних обстрілів. Він наголосив, що зима в Україні буде важкою.

— Паралельно з цим Уряд продовжує роботу над стабілізацією функціонування ринків газу та електроенергії. Зокрема ми припинили експорт електроенергії до ЄС, аби збалансувати власну систему, — завершив Шмигаль. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Андрей Гришнюк

    А шмигаль не хоче знизити температуру у ВР, кабміні,офісі президента?

    Там як і з електроенергією не забагато використовується?

    І нічого,що більшість сучасних газових приладів припиняють працювати при відключенні електроенергії (не працює насос,котел відключається)

    І що в результаті у помешканні+1,+5 градусів мерзніть люди!

    Бо свої (сраки) гріти потрібно!

    Дибільні законопроекти приймати використовуючи при цьому шалену кількість електроенергії!...😡😡😡😡
  • Валентина Дудар

    можна подумати, що раніше не економили
  • ЧитачЧитачів

    Цікаво, а яка температура буде в їх хоромах? За рахунок народу в них буде тепло. Короче, як завжди.
  • PutnickFree

    Правильно, кому холодно - нехай утеплюються, бо вже дістали у пенсіонерів субсидії, а ще у одних діти менше 25 градусів мерзнуть, а ти за всіх плати бо у тебе зарплата менше середньої, але вся легальна!

    Читач62 reply PutnickFree

    У пенсіонера пенсія 2100, субсидія 230. Багато? То не допікай.

    Читач62 reply Читач62

    Цього року субсилії теж позрізали.

    PutnickFree reply Читач62

    Не допікай????

    230 влітку у селі без зайвих послуг, чи зимою у багатоповерхівці?

    Бабця живе сама у трикімнатній квартирі, дістала вже всіх, вигризла довідку що вона самотня і за зайву площу опалення платити не буде і субсидія не 230, а 2500 і каже - государство мнє должно!

    Переселенців пустити, та ти шо, навіть студентам кімнату здати не хоче, їй і так добре!

    Читач62 reply PutnickFree

    То що то за бабця? В мене в сусідки за лишню площу взагалі субсидію зняли. Дати б бабці 1 кімнатну. Та в нас такі закони, комусь щось, а комусь дуля з маком. Мабуть все роблять вибірково, а може в бабці покровитель....?

    PutnickFree reply Читач62

    отож, дуже доставуча бабця, всім скарги писала, а чим їй ще займатися,

    а ще були такі, що в селах вікна, двері відкривали і весь ліміт газу випалювали, бо може холодна зима ще буде, а ліміти зменшать!

    Читач62 reply PutnickFree

    Так найбільше везе хитрюгам. На жаль, я так, не можу і не вмію. Совість не дозволяє. Ось тому і важко жити.

keyboard_arrow_up