Хмельничанам радять зробити запас води на 3 доби

Хмельничанам радять зробити запас води на 3 доби
Фото ілюстративне

Дізнавайтесь з чим це пов'язано та як розрахували кількість води, аби зробити запаси.

В понеділок, 10 жовтня, одразу 3 ракети росіян влучили по енергетичному об’єкту в Хмельницькому. Через це частина міста залишилась без електрики.

Відсутність електроенергії зумовила зупинку водопостачання міста. Аварійні служби одразу ж приступили до роботи. Електрику відновили, воду подали в домівки хмельничан. Так відбувалось кілька разів.

Тепер же влада просить містян обмежити користування побутовими електроприладами з 8.00 до 11.00 та з 17.00 до 23.00. А у “Хмельницькводоканалі” порадили зробити запаси води на 3 дні. 

Відео дня

— Переживаємо нелегкі часи. Через перебої електропостачання останніми днями мали проблеми з водопостачанням міста. Відтак,  рекомендуємо містянам, завжди мати вдома запас питної води, якого б вистачило щонайменше на 72 години, — зазначають на підприємстві

Як розрахувати запас води на сім’ю

Перш ніж набирати воду в усі ємності поспіль, у "Хмельницькводоканалі" радять розрахувати норму споживання води вашою сім'єю. Вони рекомендують користуватися загальноприйнятими стандартами.

На особу на добу потрібно:

Запасаючись водою, радять враховувати ряд важливих правил:

Які терміни зберігання:

Нагадаємо, на підприємстві “Хмельницькводоканал” організували 2 філії відділу по розрахункам з населенням контрольно-сервісного центру. Їх відкрили аби покращити обслуговування абонентів — фізичних осіб. Вони розташовані в мікрорайонах Ракове та Південно-Західний. Адреси та графік роботи дивіться за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Топер Харлі

    Нащо писати якість норми скільки людині треба води на добу. Це кожен сам віршує. Ну і враховуючи екстремальну ситуацію. Ясно що воду можна економити ці папу днів
  • Читач62

    Виходить потрібно заготовити 3 бочки води по 50 літрів одна чи як? За які кошти їх купити? Забули які у людей зарплати, пенсії? А якщо в хрушовці проживаєш, що ледве повернешся на тій кухні, ванній, коридорі то де тримати ті запаси? Що на це скаже панні Олена Кошарська?
  • PutnickFree

    Олено, Олено це де ж такі норми існують???

    Для пиття 3л. це який сушняк має бути, але у такому випадку медики застерігають про загрозу набряків у т.ч. мозку від зайвої рідини в організмі.

    для гігієнічних процедур 4л. - тут мабуть Олені видніше, які такі процедури, ті що не інші ;)

    туалет, миття рук, душ, інші гігієнічні процедури 15-25 л. - тут глобальна проблема і не тільки математикою та фізикою....

    Мабуть Олена уявлення не має про об'єм бачка і скільки потрібно води щоб прийняти душ і як його приймати коли "в крані води немає", якщо Оленці 3 рочки і мама буде їй на голівку поливати теж навряд чи вистачить

    ЧитачЧитачів reply PutnickFree

    Не дивуйся. Це ж авторка - Олена Кошарська. Вона ніколи не відрізняється грамотним правописом та мудрістю. Такі ляпи в неї у кожній статті.

keyboard_arrow_up