По Хмельниччині випустили 6 ракет. Із них 3 влучили по Хмельницькому, — Гамалій

По Хмельниччині випустили 6 ракет. Із них 3 влучили по Хмельницькому, — Гамалій
Фото ілюстративне

Очільник ОВА розповів де збили ворожі ракети. 

Вранці, 10 жовтня, російські окупанти вдарили по Україні крилатими ракетами. За інформацією Генштабу, впродовж п’ятигодинної повітряної тривоги рашисти випустили 83 ракети. Більшу половину — 43 з них —  збили сили ППО. Ворог обстрілював центральні частини міст та об’єкти критичної інфраструктури ракетами.

Впродовж п’ятигодинної тривоги окупанти нанесли удари по Київщині, Дніпропетровщині, Хмельниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Рівненщині, Львівщині та, навіть, по Закарпатті. В багатьох містах зникло світло, були перебої з мобільним зв’язком та водопостачанням. Карту обстрілів України склали у Суспільному. Навели дані станом на 10 жовтня 13.30. 

Відео дня

Очільник Хмельницької ОВА повідомив, що окупанти випустили 6 ракет по території нашої області. Із них 3 вдалося збити силам ППО. Їх збили в небі над Волочиською, Староушицькою та Полонською громадами. 

Ще 3 ракети влучили по Хмельницькому. Вони попали в об'єкт критичної інфраструктури міста. В результаті в тергромаді не було світла та води. 

— Завдяки оперативному реагуванню наших служб  електропостачання уже частково відновлено. Плануємо, що до кінця дня зможемо повністю відновити нормальний режим роботи усіх мереж. Найголовніше сьогодні, що внаслідок ракетних ударів травмованих та загиблих осіб в області немає, — зазначив Сергій Гамалій. 

Посадовець додав, що електропостачання частково вже відновили в Центрі, Раковому та Дубовому. А до завершення дня мають відновити електрику та подати воду по всій тегромаді. 

 

Нагадаємо, раніше, мер Хмельницького Олександр Симчишин розповів, що в місті зупинився електротранспорт. Не працювали та й досі не працюють тролейбуси. Також в місті призупинили водопостачання та роботу каналізаційного господарства. Не працює зовнішнє освітлення і світлофори. 

— Станом на 15.00 ми маємо орієнтовно 75% відновлення електропостачання в місті. Залишається ще частина мікрорайонів, де електропостачання буде відновлено впродовж кількох годин. Плануємо, що на вечір вся громада буде з відновленим електропостачанням, — додав Симчишин. 

Після цього планують запустити в роботу каналізаційне господарство та ввімкнути воду. Мер зазначив, що резервуари з водою заповнені повністю. Також ввечері хочуть ввімкнути частину зовнішніх ліхтарів. Де саме поки не зазначають. 

Разом з тим він попросив хмельничан зменшити ввечері користування електроенергією. Не панікувати, не “бігти на заправки та в магазини”. А також всім реагувати на інформацію з офіційних джерел та фільтрувати фейки. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olewka 3000

    На Тернопільській світло з'явилося о пів на 5 ранку вівторка.
  • Майя Панчишина

    Дякуємо
  • Ніна Нестерук

    Дякуємо від душі, наші дорогі воїни. Сили, мужності, влучного попадання, Винайкращі, молимося і просимо Бога, щоб зберіг усім життя .
    Тримайтеся , нехай Матінка Божа візьме під свою опіку і прикриває усіх святим Омофором.

keyboard_arrow_up