В Улашанівському ліцеї будують протирадіаційне укриття за понад 9 мільйонів гривень

В Улашанівському ліцеї будують протирадіаційне укриття за понад 9 мільйонів гривень
Скрін з відео ОВА
  • Половину коштів надають з держбюджету. 

  • Решту - виділила область. 

На Шепетівщині повним ходом триває будівництво протирадіаційного укриття. Його споруджують в Улашанівській громаді. Про це повідомили в ОВА. 

Об’єкт будується за кошти місцевого та державного бюджетів завдяки освітянській субвенції. Проєктна вартість захисної споруди становила 9,37 мільйонів гривень. Але після проведення процедури державних закупівель вартість зменшилась і наразі становить 9,23 мільйонів гривень. З них половина — це освітня субвенція, з державного бюджету виділили 4,68 мільйонів гривень.

За планом укриття має вмістити 270 осіб. Воно буде зручне і для маломобільних груп населення, адже тут буде влаштовано вертикальний підйомник, додають в адміністрації. 

Відео дня

— Метою проєкту "Нове будівництво захисної споруди - ПРУ в селі Улашанівка" є створення належних безпечних умов для забезпечення комфортного та безперервного освітнього процесу, — зазначив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. 

Додамо, що Улашанівський ліцей є опорним закладом. В ньому навчається 204 учні, тут також працюють 37 працівників.

Нагадаємо, що в Хмельницькій громаді є всього 5 протирадіаційних укриттів. Із них одне державної форми власності, інші чотири - комунальної. Вони працюють цілодобово. 

Адреси розташування протирадіаційних укриттів:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up