Встановлення ялинки у Хмельницькому: за чи проти? (ОБГОВОРЕННЯ)

Встановлення ялинки у Хмельницькому: за чи проти? (ОБГОВОРЕННЯ)
Фото святкування минулих років
  • Минулого року в місті тривали дискусії й обговорення, чи варто таки встановлювати центральну ялинку. 
  • Врешті штучну ялинку біля кінотеатру Шевченка не ставили, натомість біля “Дитячого світу” розмістили інсталяцію на уламку російської ракети. 
  • Наразі у Хмельницькому визначаються, чи сяятиме ялинка в центрі. Що відомо на цей момент і якої думки хмельничани?

Повномасштабна війна перекреслила звичні для українців речі. Від розважальних святкових заходів в містах відмовляються на користь благодійних, аби підтримати воїнів. 

Багато дискусій триває навколо доцільності встановлення новорічних ялинок. До прикладу, в Києві цього року головну ялинку міста планують встановити до 6 грудня. Традиційно - на Софійській площі. 

Масових заходів і розваг не буде. Як додав мер столиці Кличко, ялинку встановлять та прикрасять за гроші меценатів з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. 

Відео дня

Минулого року у Хмельницькому теж дискутували щодо того, чи треба в місті встановлювати ялинку. В міській раді до останнього не могли вирішити, якою вона має бути. 

Нагадаємо, зазвичай її з гірляндами й світловими фігурами встановлювали на Проскурівській - перед кінотеатром Шевченка. Відтак рік тому чиновники міркували над тим, чи буде доречним такий формат. Також це питання розділило й хмельничан. Одна частина підтримувала традицію встановлення штучної ялинки, інша - була проти. Мовляв, не на часі. 

Додамо, що врешті штучної ялинки біля кінотеатру не ставили. Однак прикрасили в цьому місці кілька живих ялинок у синьо-жовтих кольорах. 

А біля “Дитячого світу” встановили ялинку-інсталяцію на уламку російської ракети С-300, яку привезли з Харківщини. Це було своєрідне нагадування, що війна триває. 

Як буде цього року? Журналістка vsim.ua поцікавилась в очільника управління культури і туризму міської ради Артема Ромасюкова. Чиновник зазначив, що в місті наразі не визначились ні з форматом проведення заходів, ні з тим, чи встановлювати новорічну ялинку. Мовляв, обговорення триває. 

Також Артем Ромасюков додав, що перед прийняттям рішення обіцяють прислухатись до думки хмельничан. 

Щодо різдвяного ярмарку та інших заходів - інформації поки не озвучують. Однак відомо, що в обласному театрі ляльок, як і минулого року, працюватиме гостина святого Миколая. 

Друзі, а як вважаєте ви, чи потрібна місту новорічна ялинка? Чи доречно її встановлювати і де саме? Беріть участь в опитуванні і діліться думками у коментарях. 

Читайте також:

Новорічна фотосесія: скільки коштує у Хмельницькому

Опитування

Чи варто встановлювати у місті новорічну ялинку?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1340)
  • Ukraine

    ПРОТИ.
  • Лариса Баранюк

    Проти
  • Оля Кобець

    Проти
  • Юлія Ткачук

    Проти

keyboard_arrow_up