“Величезна втрата для всіх нас”. Хмельницький попрощався з нацгвардійцем Андрієм Бахтовим

“Величезна втрата для всіх нас”. Хмельницький попрощався з нацгвардійцем Андрієм Бахтовим
  • Хмельничани попрощались з Андрієм Бахтовим.
  • Герой загинув поблизу Бахмута. Йому було 47 років.
  • Вдома залишились батьки, дружина і троє дітей. 

“Якщо кажуть, що Господь забирає найкращих, то це точно про Андрія. Бо він був таким…”. Такі слова сьогодні лунали про воїна, який віддав життя за Україну. 

Сьогодні, 7 вересня, Хмельницький попрощався з бійцем Національної гвардії, молодшим сержантом Андрієм Бахтовим. Йому назавжди залишиться 47. Без батька залишилось троє дітей. 

У будинку ритуальних обрядів ніде було ступити. Величезний натовп збирався як на вулиці, так і всередині. Одні за одним люди несли живі букети й вінки.  Всередині поруч з труною стояли рідні. 10 серпня вони втратили найріднішу людину - сина, брата, чоловіка і тата. 

Відео дня

Андрій Бахтов багато років захищав спокій українців. Спочатку був у складі батальйону “Миротворець”, пізніше - у Національній гвардії. Брав участь у бойових діях на Сході країни ще з 2014 року. 

Олександр Симчишин поділився, що особисто знав захисника, з яким вони познайомились наприкінці Революції Гідності. Каже, тоді Андрій прийшов допомагати в місцеву самооборону. 

  • Коли знаєш людину особисто, то дуже важко прощатися з нею, знаходити якісь слова. Але Андрій був тією людиною, про яку треба говорити. Я мав честь знати Андрія особисто і насправді цим пишаюся. При першому спілкуванні по ньому було видно, що він прийшов допомагати, захищати не заради якоїсь політичної галочки, а він це буде робити по-справжньому.  Коли розпочалась війна у  2014 році, Андрій пішов воювати. Я впевнений, що він не міг зробити інакше. Рік тому ми бачилися з ним востаннє, коли організовували у Хмельницькому виставку в пам’ять про бійців, які загинули в Іловайську…А востаннє спілкувались в березні цього року. Він написав мені прохання допомогти йому потрапити до лав “Миротворця”, в якому він служив раніше. На жаль, мені це тоді не вдалось зробити... Андрій знайшов тоді себе в іншому підрозділі - Національній гвардії, де воює дуже багато моїх друзів, з якими мені доводилось спілкуватись про Андрія. Всі про нього відгукуються як про справжнього командира і воїна. Героїчна загибель Андрія - це величезна втрата для всіх нас.

Хмельничанка і волонтерка Аліна поділилась із журналістами, що з Андрієм вони були знайомі з часів “податкового майдану” (2010 - прим.авт.) Із загиблим вони були кумами. Жінка розповідає, що Андрій Бахтов народився у Казахстані, був російськомовним. Однак любов до України і його патріотизм спонукали його швидко вивчити українську мову. 

  • Вони пройшли “Іловайський котел”, в нього там згоріли все речі і документи. Було багато загиблих, поранених. Після того вони відправились на базу під Київ, де Андрій тренував хлопців. Ми тоді стояли тут на базарі і збирали гроші на речі, які їм були необхідні. Потім вони знову поїхали на Схід. А після служби у “Миротворці” Андрія запросили викладати в академії внутрішніх справ. Коли почалась повномасштабна війна, то він пішов в тероборону Києва. Пізніше їх відправили на Схід, - розповіла пані Аліна. 

Відомо, що захисник загинув 10 серпня поблизу Бахмута Донецької області. Сьогодні з ним приїхали попрощатись дуже багато побратимів. Воїни не стримували сліз. 

До присутніх і близьких звернувся заступник командира бригади, де Андрій Григорович проходив службу. Про загиблого він каже як про відважного захисника. Мовляв, Андрій першим кинувся в бій. 

  • Для нас це також трагедія. Я неодноразово чув слова “за що померла дитина?”. Не померла, а загинула. І не дитина, а воїн - справжній офіцер. Це була людина з великої букви. 10 серпня, коли розпочався цей злощасний бій, Андрій першим кинувся на позиції, де стався прорив. Фактично, якби не дії Андрія: якби він спасував, злякався, не наважився, то результат б був зовсім іншим і жертв б було набагато більше. Він пожертвував собою. Я вірю і знаю, що ця жертва не даремна. Ми не змушені воювати, ми зобов’язані, щоб відстояти нашу державу, наше майбутнє і майбутнє наших дітей. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (319)
  • Наталья Чабанюк

    Вічна пам'ять Героям
  • Валентина Карпунь

    Вічна світла пам'ять Герою і Царство небесне
  • Галина Заріцька

    Вічна світла пам'ять Герою України низький уклін рідним та близьким щирі співчуття
  • Людмила Дяковська

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up