Від 170 гривень: українців почнуть штрафувати за відсутність масок у громадських місцях

Від 170 гривень: українців почнуть штрафувати за відсутність масок у громадських місцях
Фото ілюстративне
  • Рада запровадила штрафи для українців за неносіння масок.

Відтепер українці, які не носять захисні маски, можуть поплатитись штрафом. Депутати запровадили адміністративне покарання за неносіння масок у громадських місцях під час дії карантину. Про це пише «Громадське». За відповідний законопроєкт №3891 проголосували 262 депутати.

Депутати доповнили статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідальністю за відсутність маски. Відтепер офіційно українцям "світить" штраф від 170 до 255 гривень. 

Згідно закону, штрафувати україців мають право: органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров'я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Відео дня

Довідка:

Визначення поняття "громадське місце" вказано у законі про тютюнопаління. Зокрема:

Громадське місце — частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу. Зокрема під'їзди, підземні переходи, стадіони. До слова, за словами радникам з питань правової політики Максима Костецького, вулиця не може вважатись громадським місцем. 

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 9721 хворого. Загалом в Україні вже зареєстрували 440 188 випадків захворювання.


Друзі, як Вам таке рішення Ради? Чи підтримуєте такі штрафи за неносіння масок?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Лілія Гринь

    Не підтримую! Ні маски! Ні штрафи!

    Warp Speed reply Лілія Гринь

    Лікарні не працюють щоб зробити операцію. І не зрозуміло як довго це буде... Якщо без масок то хай вже лікарні будуть працювати.

    Юрій Гудок reply Лілія Гринь

    Складуть пару протоколів і все будете підтримувати)))) :

    Юрій Гудок reply Лілія Гринь

    Їдьте тоді на заробітки).
  • Oksana Ostapchuk

    Так
  • Катя Гудз

    Коли ви нарешті зрозумієте,що маска не захищає ??? Досить людей обложувати штрафами,досить ставити всіх на коліна. Скоро на прив'язі будемо! В Китаї давним-давно забули про ту корону!

    Marina Amika reply Катя Гудз

    Абсолютно згідна з вами! Та маска до одного місця. Розводять істерію, ніби раніше люди не вмирали. І ще на цьому безсоромно заробляють

    Юрій Гудок reply Marina Amika

    На вас зароблять більше. Складуть пару протоколів по 200 грн

    Галина Миколаенко reply Катя Гудз

    Катя Гудз 1000%

    Warp Speed reply Катя Гудз

    Маска захищає інших від тих хто хворий
  • Гаевский Александр

    Ну вот и все,вы думали это прикол что за воздух платить будем!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up