Від автомобілів до криптовалюти: як шахраї ошукали хмельничан на понад 300 тисяч гривень

Від автомобілів до криптовалюти: як шахраї ошукали хмельничан на понад 300 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • За два дні жертвами шахраїв стало десять хмельничан.
  • Схеми "розводу" практично однакові.
  • І хоча вони відомі уже добревідомі, але люди щораз потрапляють на їх крючок . 
 

Упродовж вихідних 25-27 грудня до правоохоронців області надійшло 10 заяв про шахрайські дії. Загальна сума збитку склала 341 тисячу гривень. Переважна більшість шахрайств стосувалась купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет. Про це повідомили у секторі комунікації поліції Хмельниччини.

Так, 35-річний чоловік перерахував 10 200 гривень за потенційний автомобіль, проте після цього зв’язок з продавцем перервався. 

61-річного жителя Летичева ошукали на 2 500 гривень під час купівлі через мережу Інтернет мобільного телефону.

Відео дня

До 58-річної жительки м. Ізяслав зателефонувала невстановлена особа і під приводом купівлі інвалідного візка, оголошення про продаж якого заявниця розмістила на одному із популярних сайтів, випитала реквізити банківської картки і зняла 4 550 гривень.

За такою ж схемою ошукали 22-річного хмельничанина, який продавав через мережу Інтернет жорсткий диск до комп’ютера. Через шахрайські дії молодий чоловік втратив 24 290 гривень.

Купуючи на одному із сайтів ігрову приставку, 35-річний хмельничанин витратив 24 768 гривень, проте товар так і не отримав.

194 400 гривень перерахував 24-річний хмельничанин, купуючи через мережу Інтернет автомобіль. Він і досі не отримав його, тож звернувся до поліції.

Ще два шахрайства стосувалися дій псевдобанкірів. А ще одна хмельничанка у мережі Фейсбук знайшла оголошення про роботу, пов’язану з криптовалютою. Під приводом проведення фінансових розрахунків оформила на себе банківську картку, з якої невстановлена особа зняла 25 тисяч гривень, попередньо оформивши кредит.

За всіма вищеперерахованими фактами працівники поліції проводять перевірки.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Нік Нік

    Без лоха і жизнь плоха!
  • Игорь Емец

    За шахрайство від 10 до довічного, і шахраїв не буде.
  • Ольга Вансович

    Невже розуму не хватає щоб відключити і перевірити чи  є проблема чи немає

    Ольга Вансович reply Ольга Вансович

    Oksana Rudyk хай Бог боронить

    Ольга Вансович reply Ольга Вансович

    Oksana Rudyk да діло не в геніях ,стільки говорять пишуть по тв показують і чомусь люди губляться і ведуться    на їхні брехні

    Oksana Rudyk reply Ольга Вансович

    Ольга Вансович не всі генії
  • Oksana Rudyk

    Операторы приват банку легко можуть відслідкувати на який рахунок шахраї знімають гроші, заблокувати його... Але не хотять!!!! Як повідомили мені, вже існує рік така заборона від головного офісу банку! Втікай те від цього банку!!!!!

    Алена Лесик reply Oksana Rudyk

    Oksana Rudyk да и полиция не чешется. Для чего существует киберполиция????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up