“Відчуття ніби ти з бодуна”: як хмельницькі водії випробовували алкоокуляри

“Відчуття ніби ти з бодуна”: як хмельницькі водії випробовували алкоокуляри
  • Сьогодні , 5 грудня, патрульна поліція провела ігрову акцію  "Випробуй у безпеці".
  • Хмельницькі автомобілісти відчули себе п’яними водіями за допомогою алкоокулярів.
  • Які враження отримали від проходження тесту, дізнавалися журналістами vsim.ua.

Сьогодні , 5 грудня, в управлінні патрульної поліції Хмельницької області відбулася презентація проекту "Випробуй у безпеці". Поліцейські спільно з хмельницькими автомобілістами, випробували подарунок іноземних колег алкоокуляри, що імітують стан алкогольного сп'яніння. «Drunk Busters». Водії, одягнувши окуляри, виконали перелік елементарних вправ для перевірки на алкоголь. В ігровій формі патрульні продемонстрували, що буває, коли людина нехтує правилами дорожнього руху та сідає за кермо в стані алкогольного сп’яніння.

Штрафи не лякають

Перед початком заходу поліцейські розповіли присутнім журналістам, що навіть попри вагомі штрафи, автомобілістів не лякає відповідальність за п’яне керування. За останній рік зафіксовано певне зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв. Проте, як повідомляють у поліції, це зменшення несуттєве. За 11 місяців 2018 року патрульні виявили 1100 нетверезих водіїв, які керували транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Минулого року таких водіїв було 1240. В 2016 - 1307.

- Штрафні санкції не роблять те, для чого вони вводились, а саме не зменшують кількість п’яних водіїв на дорозі. Як ми бачимо, наші профілактичні засоби, реально дають результати. Переважно люди просто не розуміють той вплив алкоголю, який на них спричиняється під час керування транспортним засобом. Сьогодні наші досвідченні водії, голови громадських організацій, на собі випробують той вплив, який відчуває кожен водій, що керує транспортним засобом напідпитку,  - розповів Роман Мартинюк, речник патрульної поліції Хмельницької області.

Відео дня

Як відбувалося проходження тесту та які враження отримали автомобілісти бачили журналісти vsim.ua.

Хмельницьким автомобілістам запропонували пройти своєрідну квест-кімнату та подолати усі вимоги до правил дорожнього руху напідпитку. Кожен водій по черзі одягнув окуляри та пройшов “смугу перешкод”. Крок за кроком, долаючи пряму та хвилясту лінії водії ділилися враженнями та своїми відчуттями від ефекту алкоокулярів. Також водіям запропонували пройти письмовий тест з елементарними, для тверезого водія, вправами. Як виявилося, в алкоокулярах зробити це дуже важко. 

Як це було дивіться на відео

"Ще раз переконався, що за кермо треба сідати тверезим"

-  В очах відчувається розмитість та сильна дизорієнтація відчуття, ніби ти тільки з бодуна. Зняв окуляри, і в мене голова ще трішки паморочиться. Ще раз переконався, що за кермо п’яним ніколи не сяду, і воно нікому не потрібне. Людина не може на 100% біти впевнене, що в стані алкогольного сп’яніння вона миттєво зреагує на певну дорожню ситуацію, - Володимир Огойко, голова громадської організації “ХАЛК”.

Варто пам’ятати, що окуляри впливають лише на очі, тобто на рецептори, які є основними під час керування. Проте крім цього, в  нетверезої людини страждає мозкова діяльність, відповідно і координація рухів. Тому ризик створення аварійної ситуації п’яним водієм зростає в кілька разів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up