“Віддав борг країні з відсотками”: у Хмельницькому попрощалися з 48-річним атовцем Миколою Мужичуком

“Віддав борг країні з відсотками”: у Хмельницькому попрощалися з 48-річним атовцем Миколою Мужичуком
  • У 2014 волонтер Микола Мужичук пішов служити добровольцем в АТО. Пізніше отримав звання офіцера.
  • В березні чоловік потрапив до харківського госпіталю, де переніс операцію. Але раптово Миколі стало погано і він помер.
  • За тиждень йому мало виповнитись 49 років. У Миколи залишилась дружина та двоє синів.

19 березня о шостій ранку в харківському госпіталі зупинилося серце 48-річного атовця Миколи Мужичука. Чоловік служив у 10-ій гірсько-штормовій бригаді. Свій військовий обов’язок у зоні АТО він виконував із 2014 року. Також займався волонтерством. За тиждень мав святкувати свій 49-ий день народження.

Миколу Мужичука провели в останню путь сьогодні, 22 березня. У міській ритуальній службі на Толстого зібралось близько сотні людей. Цілу годину до померлого несли квіти та вінки. Пом’янути військового прийшли рідні, друзі і бойові побратими. Вони кажуть, Микола був готовий захищати рідну землю до кінця.

Відео дня

- Більше року я служив разом з Миколою. Це був справжній патріот і ярий захисник. Він віддав свій борг країні з великими відсотками. Завжди був веселим, з ним було приємно спілкуватися. Наше “бліндажне” життя було на позитиві і він дбав про своїх хлопців. Він мав сили захищати Україну і надалі, - поділився товариш по службі Віктор Киричевський.

Друг померлого Руслан Юшкевич розповів про захоплення Миколи розведенням рибок. Ще у 2010 році чоловік був одним з ідейних натхненників клубу акваріумістики у Хмельницькому. Згадує, що Микола провів чимало виставок у місті та два всеукраїнських форуми.

- В нас були плани зробити так, щоб Хмельницький стан центром акваріумістики. Він започаткував багато акваріумних конкурсів. Навіть на фронті Коля не покинув свого захоплення. Встигав там паралельно займатися цією справою. Наскільки відомо, за тиждень до смерті він виношував ідею створити конкурс акваріумістики на передовій, - сказав Руслан Юшкевич.

Не на камеру бойові побратими розповіли журналістам vsim.ua, що Микола Мужичук ще з початку служби в АТО мав проблеми з шлунком. Все через постійні стреси та погане харчування. Пізніше у чоловіка виявили гострий панкреатит. Тиждень він пролежав у харківському госпіталі, де йому зробити операцію. Але як тільки чоловіка перевели у палату, в нього підскочив тиск і серце не витримало.

Миколу Мужичука поховали на кладовищі у Раковому. Коханого чоловіка та батька втратила його дружина Юлія та їхній семирічний син Нікіта. Від першого шлюбу у Миколи залишився син Максим.

Нагадаємо, що 18 березня у Полонному попрощалися із 22-річним військовим Максимом Свінціцьким. А 16 березня в останню путь провели 21-річного Ігоря Хованця із Ярмолинець.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ираида Меньшикова

    З богом спочивай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up