Відновили роботи в ЖК на Трудовій, будівництво якого було зупинено

Відновили роботи в ЖК на Трудовій, будівництво якого було зупинено
  • Для відновлення будівництва забудовник пропонував власникам внести додаткові доплати. 
  • Мовляв, через ситуацію в країні грошей на завершення робіт немає.

  • Дізнавайтеся продовження цієї історії.

У травні цього року до редакції ВСІМ звернулася хмельничанка Ксенія. 5 років тому вона придбала квартиру в ЖК “Ранкове Family” (ЖБК “Ранковий-2”), що на Трудовій, неподалік ТРЦ “Woodmall”. Забудовником є будівельна компанія “UBC”. Її керівник - Володимир Шкодяк. Про це зазначено в системі YouControl. 

Житловий комплекс складається з чотирьох секцій. Квартири там продавали на стадії будівництва за договором пайової участі. Тобто - майбутні власники платили на рахунок житлово-будівельного кооперативу і ставали його членами та інвесторами свого житла.

За умовами договору, який надала власниця квартири першої секції - будинок мав бути зданий у 2019 році. Проте у 2021 році будівельні роботи сповільнилися, а згодом зовсім припинилися.

Відео дня

Аби будівництво відновили й ЖК врешті ввели в експлуатацію, забудовник пропонував внести додаткові доплати за квадратний метр. Мовляв, через ситуацію в країні, коштів на завершення будівництва немає. Водночас інвестори були проти. Вони зверталися до адвоката і в поліцію, звинувачуючи Володимира Шкодяка в шахрайстві. Також писали звернення в управління архітектури та містобудування Хмельницької міськради.

Станом на 24 листопада цього року, на території ЖК на Трудовій відновили будівельні роботи. Як журналістці vsim.ua розповіла пані Ксенія - інвестори все ж доплатили забудовнику. А саме - по 135 доларів за квадратний метр. 

Наразі в третій секції почали виконувати фасадні роботи. Мають встановити вікна й зробити міжкімнатні перегородки. Крім того, обіцяють відновити будівництво у четвертій секції. Та поки не можуть знайти будівельників, бо чимало з них мобілізували, - каже Ксенія. 

Нагадаємо: раніше журналістка vsim.ua зверталася до Володимира Шкодяка, який очолює “UBC”, за коментарем. Проте він відповідати на запитання відмовився.

Адвокат Ілона Смішна, яка представляє інтереси власників квартир першої секції, коментувала ситуацію так:

- Є договори, за якими люди проплатили 100%. Є зобов’язання виконати цей договір. Тож забудовник має виконати. Люди чекають на свої квартири з 2019 року. Я маю на увазі тих клієнтів, яких інтереси я представляю, це перша секція. Є порушення умов договору. 

Журналістка vsim.ua слідкуватиме за перебігом подій в цій історії. Тож стежте за оновленнями на сайті.

Читайте також: Хабар за підряд. Деталі справи нардепа з Хмельниччини Лабазюка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Читач79

    Ви пишете, що пані Наталія внесла доплату:" близько 8 тисяч доларів моя доплата. Ми внесли ці гроші на свій страх і ризик. Ніхто нам жодних гарантій не дає стосовно того, коли ЖК буде введено в експлуатацію, - каже хмельничанка. "

    Чи надала вам пані Наталія підтверджуючий документ, що вона дійсно внесла ці кошти 8 тис дол.
  • Светлана Беднаровская

    Те, що будівельник шкодяк порушив договір , то йому плювати, він вирішив свої проблеми за наш рахунок, так як і владі плювати на те, що ці будівельники творять. Ніби то це не їх діло. Люди заплатили і гроші де?  Знов вкрали?  Треба доплатити не 1000 $ і  не 2000$ ,  кому  8000$ та 10 000 $ .А закони в Хмельницькому працюють, чи ми живемо без законів? А всі хочемо в  Європу?  Як би влада була на місті, то і будівельники не творили б  беззаконня. Ми не навчилися жити по законах. То ковід, то війна, а гроші дали на будівництво ще до  війни. Корупція, корупція, ще раз  корупція!
  • Валерий Златогурский

    Влада міста імпотенти, які ні на що не здатні, а все це відбувається на території міста. Ганьба !!!
  • Іван Геращенко

    Можливо так і є бо після того як заклюлиди договори все здорощало у п'ятеро .

    Светлана Беднаровская reply Іван Геращенко

    Та невже? Прям зразу правда? То чому будівельник мовчав 5 рокіа?

keyboard_arrow_up