Відновлення пошкоджень після ракетного удару: як хмельничанам подати заявку

Відновлення пошкоджень після ракетного удару: як хмельничанам подати заявку
Фото з сайту ХМР
  • Більше сотні вікон у Хмельницькому залишаються пошкодженими після ракетного удару.
  • Хмельничани можуть подати заявку на відновлення. 

31 грудня Хмельницький зазнав ракетного удару. У будинках, які знаходяться поруч з епіцентром подій, вибило вікна. Також зазнали збитків комунальні установи та бізнес. 

Ще в день “прильоту” комунальники взялися за відновлення вікон. Тоді їх затягнули плівкою. Згодом скло було замінено на 352 вікнах у 141 квартирі. Про це розповів заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Водночас наразі залишається більше сотні пошкоджених пластикових вікон в новобудовах. Тож триває збір інформації про проведення обстежень через голів ОСББ. Також мешканці можуть звертатися через відділ роботи зі зверненнями громадян Хмельницької міської ради, до Департаменту інфраструктури міста та в УМК «Дубове» із відповідною заявою щодо проведення огляду. “Загалом уже зібрано 80% інформації від постраждалих”, - додають в міській раді. 

Відео дня

 - Після того, як матимемо інформацію, приймемо рішення, як будемо допомагати. Маємо два варіанти: активно співпрацюємо з благодійним іноземним фондом і виглядає так, що вони зможуть профінансувати ці роботи, якщо ж не вийде, будемо фінансувати через матеріальну допомогу Хмельницької міської ради. В будь-якому випадку ті люди, які опинилися в скрутному становищі через терористичний акт, не залишаться сам на сам зі своєю бідою, - каже Василь Новачок. 

Отримати консультацію та перелік необхідних документів для проведення обстеження можна за адресами:

  • Департамент інфраструктури міста (вул. Проскурівська, 1), тел.: 79-57-65;
  • відділ роботи із зверненнями громадян Хмельницької міської ради (вул. Героїв Маріуполя, 18), тел.: 70-37-82, 76-25-33;
  • УМК «Дубове» (вул. С. Петлюри, 64), тел.: 64-03-47.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару померла 22-річна Оксана Музика. Дівчина разом з друзями їхала за продуктами для святкового столу. Більше про цю історію дізнавайтеся тут. 

Також наразі рятують ще одного постраждалого від російського терору. Це хмельничанин Володимир Слободянюк. Більше - в окремому матеріалі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up