“Від удару вантажівку підкинуло”: рятують хмельничанина, який постраждав від ракетного обстрілу

“Від удару вантажівку підкинуло”: рятують хмельничанина, який постраждав від ракетного обстрілу
  • Володимир Слободянюк - один з постраждалих під час ракетного обстрілу Хмельницького 31 грудня. 
  • Вантажівкою він повертався з роботи, як його автомобіль від удару підкинуло вгору. 
  • Лікарям дивом вдалось врятувати хмельничанину ногу. Попереду - операції. Дивіться, як можна допомогти.

В останній день грудня росіяни випустили по Хмельницькому дві ракети. Тоді внаслідок обстрілу постраждали десятеро людей, а згодом стало відомо про смерть 22-річної Оксани Музики. За словами Сергія Гамалія, окупанти влучили у військовий об’єкт і заправку. Було пошкоджено десятки автівок, будинки, електроопори, у мешканців повибивало вікна. 

Наразі у лікарні досі перебувають друзі і наречений померлої Оксани Музики. У день трагедії вони разом їхали за продуктами до святкового столу. 

Серед потерпілих того дня -  37-річний хмельничанин Володимир Слободянюк. Його історію розповідаємо далі. 

Відео дня

Уламок ракети влетів у кабіну

Володимир працює далекобійником. Того дня повітряна тривога застала його за кермом вантажівки. Чоловік саме повертався з їхнього підприємства у Дубовому і потрапив під ракетний обстріл. Про це журналістці vsim.ua розповіла його сестра Ольга Ільчишина. 

  • Великий уламок ракети влетів саме в кабіну. Володимир ще в стані афекту зміг вийти з машини і зловити таксі. Таксист йому перев’язав ногу і довіз до лікарні, де лікарі по-гарячому почали його рятувати. Медики сказали, що людина богом поцілована, бо уламок пройшов в декількох сантиметрах від ребра, - каже Ольга. 

Була загроза ампутації ноги

Зі слів сестри, лікарям дивом вдалось зберегти ногу Володимира. Вона була повністю понівечена, а кістки роздроблені.  Також чоловік пережив операцію на судинах. Попереду на нього чекає тривале лікування. 

  • На ранок після поранення він відчув пальці на ногах і лікарі запевнили, що кінцівку буде збережено. Нога була повністю понівечена, з тіла виймали уламки ракети, машини, сміття, була повністю розкришена колінна чашечка. Дякуючи лікарям, ногу вдалось спасти. Зараз медики не дають жодних прогнозів. Але швидше за все, операція знадобиться і не одна, - додає сестра постраждалого. 

Наразі Володимира цими вихідними вже перевели з реанімаційного відділення у травматологію. За словами рідних, це означає, що подальше лікування наразі лягає на плечі сім’ї. Кажуть, готові до того, що воно буде тривалим й знадобиться кілька операцій, зокрема й з відновлення колінної чашечки, адже її частину видалили. 

Окрім цього, хмельничани зібрались здавати кров для чоловіка. Однак наразі необхідності немає. Рідні кажуть, потребу швидко забезпечили. 

Як допомогти?

  • Номер карти дружини Людмили Слободянюк: 5168755447637949.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ганна Розумна

    +++++++++++++++
  • Антоніна Касприк-Степанець

    🙏🏼❤️
  • Тамара Клінчук

    Господи помилуй
  • Олена Присяжнюк

    ГОСПОДИ СПАСИ І СОХРАНИ УКРАЇНУ І ВСІХ ЛЮДЕЙ. МАТИ БОЖА ОБЕРІГАЙ, ЗАХИЩАЙ, ДОПОМАГАЙ

    Богдан Хмель reply Олена Присяжнюк

    бога нема

    Max Forosov reply Богдан Хмель

    Смотря у кого

keyboard_arrow_up