Історія померлої від ракети Оксани Музики та її друзів, які були в момент удару з нею

Історія померлої від ракети Оксани Музики та її друзів, які були в момент удару з нею
Фото надані Мариною, подругою Оксани Музики
  • Того дня, 31 грудня, компанія з чотирьох людей відправилася за продуктами для святкового столу.
  • “У момент все заглушилось” - розповідає хмельничанка Марина.
  • Так вона описує ракетний удар, який забрав життя її близької подруги - Оксани Музики.
  • Дізнавайтеся, що відбувалося того дня в Хмельницькому та в якому стані хмельничани, які їхали в одному авто з Оксаною. 

31 грудня. День, коли всі українці поспішають приготувати смачні страви. Закупитися продуктами та подарунками. Зустрітися зі своїми рідними й врешті зустріти Новий рік. Таким був цей день для багатьох людей. Для тих, чий спокій та плани не забрали росіяни. 

31 грудня для Хмельницького тепер буде іншим. Адже цього дня росіяни завдали ракетного удару по місту. О 13:04 по всій області залунали сирени. У цей час в місті була святкова метушня. Люди робили покупки в супермаркетах і торгових центрах. Одними із них мала бути компанія друзів. Серед них - хмельничанка Марина, яка поділилася із журналісткою vsim.ua історією про жахливий для неї день. 

“Відкрила очі, а з машини вже нічого не було”

Повертаємося до страшних подій і розповідаємо, з чого все почалося для цієї компанії хмельничан.

Відео дня

Марина та її хлопець Діма, Оксана та її чоловік Назар, поїхали в супермаркет. Хотіли закупитися й приготувати мінімум страв. Друзі планували разом зустріти Новий рік. Адже дружать вони давно й люблять проводити час разом.

Нет описания.

Марина розповідає - потрапити в супермаркет так і не вийшло. Адже розпочалася повітряна тривога. Заклад зачинили. Тоді друзі вирішили поїхати за продуктами на ринок “Дубово”. Однак і там закупитися не вийшло. Марина говорить: придбали лише хліб і сіли в машину.

Дівчина розповідає: спереду сиділа Оксана із чоловіком Назаром. А Марина із Дімою - на задніх сидіннях. Так і не зробивши покупки, компанія залишила територію ринку. Оксана захотіла придбати племінницям подарунки. Тож автівка поїхала ліворуч. А далі сталося те, що стало болючими спогадами для Марини.

- Біля мене сидів мій хлопець Дмитро, ми сиділи позаду. Він прикрив мене спиною, лежав на мені. Спереду сиділа Оксана та Назар. Оксана відразу втратила свідомість. Ми, сидячи в машині, почули, що позаду пролунав ще вибух. Почали виходити та витягати Оксану з одним із військових. Оксану з Назаром забрала якась машина. Мій хлопець, Дмитро, сів на коліна і більше встати не міг. З його спини йшов дим від уламків. Тоді нас забрала “швидка”, - пригадує дівчина. 

“Дівчинка, яка жила своїм щасливим життям”

Стан Оксани лікарі оцінили, як важкий. Медики боролися за її життя. 31 грудня в соцмережах стали поширювати дописи про допомогу для дівчини. Їй потрібна була кров. Небайдужі хмельничани відгукнулися. Чимало людей прийшли до станції переливання, що на Сковороди. Проте в цей день заклад не працював, тому донорську кров було надано Експедицією центру крові. 

Вже наступного ранку, 1 січня, стало відомо: Оксани Музики більше немає. Її серце не витримало й дівчина померла в лікарні. 

Марина каже: вони були близькими подругами. Оксана була надзвичайно світлою та щирою дівчиною. Нікому не бажала зла та була доброю. 

Нет описания.
Оксана Музика зі своїм чоловіком Назаром. Фото зі сторінки дівчини в Instagram

Подруга говорить: Оксана закінчила ліцей на відмінно. Отримала золоту медаль. Згодом навчалася в університеті Києва. Вони з чоловіком мали щасливе життя. Цього літа планували весілля. Марина та її хлопець Діма були б свідками. “Я не вірю, що її немає. Відчуваю, що вона поруч”, - додає дівчина, розповідаючи все це. 

 - Оксана була дуже світла дитина. У неї були найкращі батьки, які забезпечили її щасливим життям, дали їй маленьке авто та квартиру у Хмельницькому. Вона жила щасливе життя разом зі своїм чоловіком. Цього літа мало бути весілля, але вони його перенесли через війну. Оксана працювала з дому, була аналітиком. Вона дуже гарно знала англійську мову, адже її робота пов’язана з іноземною. 

Нет описания.
Оксана Музика праворуч на фото

 - Нещодавно вони з чоловіком взяли собі котика Персика. Після весілля планували діток. Вона завжди допомагала своїм батькам по роботі. В неї був свій невеличкий бізнес разом із кумою. Вони займались інтернет-магазином дитячого одягу. Їй не приносило це прибуток, але вона вклала туди всю свою душу. Оксана завжди приходила на допомогу. Я часто залишалась в них, бо у моєму мікрорайоні не було світла. Вона була щира, з великим серцем та душею дитина. Про цей злочин мають кричати, адже вона проста дівчина, яка жила своїм щасливим життям, - говорить Марина. 

Завтра, 3 січня, Оксану Музику поховають в її рідному селі - Грим’ячка, що в Хмельницькому районі. Дівчині було 22 роки.

Нет описания.

У якому стані Марина, Дмитро та чоловік Оксани - Назар

Марина після ракетного удару зверталася за допомогою до медиків. Говорить - не бачила на ліве око. Все було, як в тумані. Адже туди потрапило скло від автівки. 

 - Я звернулась до окуліста, бо туманом бачила на ліве око. Там було скло від авто. Воно було глибоко, але не дістало до зіниці ока. Нам сказали сідати і їхати в Одесу або в Київ. Ми обрали Київ і вночі виїхали. На ранок лікарі  витягнули скло. Було трохи складно, але це не важке поранення, - говорить Марина.

Нет описания.Також дівчина показує фото уламка ракети, який вона дістала з куртки. Дівчина говорить: він не дістався до тіла, а лише пропалив її верхній одяг. 

22-річний хлопець Марини, Дмитро, наразі перебуває у хірургічному відділенні міської лікарні. Внаслідок ракетного удару він має два осколки в спині, один за вухом та в щоці. Сьогодні, 2 січня, йому виконуватимуть операцію.

У реанімаційному відділенні обласної лікарні знаходиться чоловік померлої Оксани - Назар. У 23-річного хлопця проблема з ногою. Батьки вже розповіли йому, що його кохана померла. Марина говорить: він відмовляється в це вірити. 

Читайте також: Наслідки ракетного удару по Хмельницькому ліквідовували комунальники (ФОТО, ВІДЕО)

 

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (147)
  • Валя Дібаєва

    Вічна пам'ять, царство небесне.АМІНЬ.
  • Lidija Banashko

    царство Небесне щире співчуття рідним тримайтеся- світлі люди відходять щоби у Пам"яті ВІЧНІЙ сяяти нам допоки на землі залишаємось
  • Vitalii Demkiv

    Хай з Богом спочиває.Родині та близьким  співчуття.
  • Галина Свідерська

    Вічна пам'ять і царство небесне. Співчуття рідним та близьким.

keyboard_arrow_up