Вихідні у воєнний час: скільки відпочиватимуть хмельничани в жовтні 2022

Вихідні у воєнний час: скільки відпочиватимуть хмельничани в жовтні 2022

Які є свята в жовтні і скільки вихідних матимуть хмельничани дізнавайтесь у нашому матеріалі.

Другий місяць осені принесе кілька важливих свят, серед яких День захисника України, який співпадає з Покровою Пресвятої Богородиці.

У жовтні 2022 в Україні відзначатиметься багато державних, релігійних, професійних свят. Що ж святкуватимемо цього місяця та коли?

Скільки буде вихідних та робочих

Всього в жовтні є 31 календарний день. Цього року на робочі дні припадає 21 день, а 10 днів — вихідні.

Відео дня

Також зазвичай передбачено й додатковий вихідний — 14 жовтня в День Захисника України, День Українського Козацтва. Однак, цьогоріч через воєнний стан додаткові вихідні в Україні скасували.

Такі нормативи закладені до статті 6 Закону "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". Зокрема закон призупиняє дію статті 73 Кодексу законів про працю, яка визначає святкові та неробочі дні.

До слова, 15 серпня Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану на 90 діб до 21 листопада 2022 року.

Які є свята у жовтні 2022

Православні свята в жовтні 2022

Другий місяць осені багатий на важливі церковні свята. Так, крім одного з найбільш значущих свят християнської релігії – Покрови Пресвятої Богородиці - 14 жовтня, християни відзначають зачаття пророка Предтечі і Хрестителя Іоанна - 6 жовтня, а також суботу перед святом Покрови – Покровська поминальна субота - 8 жовтня. 15 жовтня – день пам'яті блаженного Андрія.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up