Капуста на зиму: 5 смачних та простих рецептів салатів

Капуста на зиму: 5 смачних  та простих рецептів салатів
  • Оригінальні, прості та смачні рецепти салатів зі звичного всім продукту. 

  • Їх легко приготувати на кожній кухні, а взимку — це знахідка до будь-якої страви. 

Салатики з овочів з’їдаються взимку на ура. Це справжня паличка-виручалочка на столі – салати з капусти, зроблені на зиму в банках. Дуже зручно їх зберігати просто в квартирі, завжди під рукою є баночка смачненького і корисного доповнення до вечері або ж обіду. Салатики з цієї добірки легко приготувати кожній господині. 

Капустяний салат на зиму «Осінній»

Складові:

Відео дня

Приготування:

Капусту, цибулю, перець порізати, моркву натерти. Все перемішати обережно, не м’яти. Додати цукор, сіль, оцет і соняшникову олію все перемішати.

Розложіть в банки, приминаючи кулачком. Через три дні закрити кришками і прибрати в холодильник. Довго зберігається і смаку не втрачає.

Салат з капусти

Складові:

Приготування:

Моркву очистити і натерти на тертці. Огірки помити і нарізати. Капусту нашаткувати. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Болгарський перець очищаємо і ріжемо соломкою. Помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Ріжемо дрібно петрушку.

Всі овочі перемішуємо у великій мисці. Готуємо маринад, змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і ним заливаємо овочі. Ще раз все добре перемішуємо.

Салат укласти в банки і поставити стерилізувати, 1 л банку – 30 хвилин, 0,5 л банку – 15 хвилин. Закатати і перевернути, поставити овочевий салат під ковдру. З цієї кількості продуктів виходить 7 літрових банок.

Капуста скоростигла

Складові:

Приготування:

Нашаткувати капусту, на крупній тертці натерти моркву, дрібно порізати огірок і болгарський перець, добре все змішати, укласти щільно в 3-х літрову банку і залити киплячим маринадом.

Маринад для капусти:

1 літр маринаду досить для 3-х літрової банки з капустою. При подачі на стіл заправте капусту олією і поріжте свіжу цибулю. Зберігати мариновану капусту в холодильнику. Багато не готуйте, завжди можна приготувати свіжу партію. З’їли і приготували знову.

Капуста по-гурійськи

Складові:

Приготування:

Ріжемо качан капусти шматками разом з качаном, буряк розрізаємо кружечками, чистимо часник, нарізаємо шматочками гострий перець.

У глибоку каструлю складаємо шарами: шматки капусти, потім  буряків, потім часточки часнику, і шматочки гіркого перцю, перець горошком, і так кладемо шар за шаром, щоб до країв каструлі залишалося ще вільного місця вгору близько 5 см.

Кип’ятимо в іншій каструлі воду і кладемо в неї сіль. Заливаємо гарячим розсолом укладені шари овочів, кладемо гніт у вигляді перевернутої догори дном тарілки і закриваємо кришкою. Через 4-5 днів капуста готова. Розсіл з-під неї схожий на буряковий квас і він теж корисний для шлунково-кишкового тракту. 

Баклажани шматочками з капустою на зиму

Складові:

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани не переварились.

Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і повністю все проварилися однаково. Коли баклажани зваряться, викласти їх в миску і остудіть. Поки баклажани остигають, свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику миску. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти. Приготувати гострий перець і часник.

Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часничницю. Часник і гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати.

Також додати перець горошком і все перемішати. Остиглі баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 см. Нарізані баклажани додати в миску до інших овочів, додати сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі і оцту.

Переложіть баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими  кришками. А пробу можна знімати вже через тиждень.

Смачного! Діліться у коментарях і своїми улюбленими рецептами.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up