VIP-камери у Хмельницькому СІЗО: які ціни та умови (ФОТО)

VIP-камери у Хмельницькому СІЗО: які ціни та умови (ФОТО)
  • В слідчому ізоляторі є дві камери з поліпшеними умовами.
  • Там є бойлер, кондиціонер, мультиварка.
  • Що ще там є і які ціни за перебування?

Мультиварка, бойлер, цілодобово гаряча вода, мікрохвильова піч, кондиціонер, — все це є у камерах з поліпшеними умовами у Хмельницькому СІЗО, яке розташоване у центрі міста, неподалік Либідь-плази.

Таких камер в ізоляторі є дві. Одна призначена для чоловіків, інша для жінок. Й обидві є зайняті. Про це повідомив начальник установи Руслан Сухораб в етері Українського Радіо Хмельницького.

Відео дня

Ціни за перебування в камерах з поліпшеними умовами залежать від кількості днів. Чим довший період — тим менше потрібно платити.

  • Одна доба - 1 050 грн.
  • Сім діб - 3 660 грн
  • 30 днів - 6 610 грн

У Хмельницькому слідчому ізоляторі за останні два роки в середньому зменшилась заповненість. Станом на початок лютого там перебуває 300-310 осіб (планове - 472 особи). До початку повномасштабного вторгнення в СІЗО могло бути до 500 людей.

- Комендантська година зокрема вплинула на це. Особи які, наприклад, до нас зазвичай потрапляють, могли вночі вчиняти крадіжки, розбої, а під час комендантської години їх нема, — повідомив начальник ДУ "Хмельницький слідчий ізолятор«, полковник внутрішньої служби Руслан Сухораб.

Всього в СІЗО є близько сотні камер. Частину із них відремонтували відповідно до тих міжнародних стандартів, які визначені міжнародними нормативно-правовими актами з метою недопущення порушення, в першу чергу, норм житлової площі. Тобто в установі зменшується кількість місць. На одного ув'язненого має бути не менше двох з половиною квадратних метрів житлової площі.

- Ці ремонти ми проводимо здебільшого користуючись коштами, які самі заробляємо і за рахунок коштів, які нам виділяє Хмельницька міська рада. У нас затверджена програма надання шефської допомоги державній установі "Хмельницький слідчий ізолятор" до 2025 року, — каже Руслан Сухораб. —І коштом тої субвенції ми маємо можливість покращувати житлові умови для наших ув'язнених. Також ремонтні роботи відбуваються за кошти, які ми заробляємо з камер з поліпшеними умовами. У 2020 році було затверджено експериментальний проєкт, щодо надання послуг з поліпшеними умовами для ув'язнених, які утримуються в установі. За ті кошти, які ми отримуємо щомісячно за ці камери, ми витрачаємо на покращення умов утримання в установі іншим ув'язненим. На інші цілі ці кошти не використовуються.

Читайте також: Зарплата до 30 тисяч: в Хмельницькому оновили перелік вакансій

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Tetjana

    Які vip камери можуть бути???Це ще раз доказує,що в нас не всі рівні перед законом !!!Ганьба!!!!!!

    Андрій reply Tetjana

    Умови утримання ув'язнених у нас і раніше були не однакові для всіх.
    І це не стосується рівності перед законом
    А от "заробляє " на тих камерах хтось не погано
  • Ivan Petrov

    Можновладці на всякий випадок і тут себе намагаються підстрахувати, лікуються вони у приватних лікарнях, дітей теж до приватних садочків та навчальних закладів віддають, все правильно!
  • Такі апартаменти , мабуть цінні бандюки ,ніж діти ,які живуть в гуртожитках

    Андрій reply

    Так тим хто в тих апартаментах сидить на дітей насрать
  • Александра Морозова

    Серйозно ? В палатах де діти лежать таких умов нема, в пологових ( не у всіх) є такі умови , за те зеки у нас живуть на всьому готовому , щось у цій державі йде не так і вже давно .

keyboard_arrow_up