Висаджений перед виборами «Новий парк» в Дубовому перетворився в пустир. Що кажуть у міськраді

Висаджений перед виборами «Новий парк» в Дубовому перетворився в пустир. Що кажуть у міськраді
Фото Юрія Даценка, зроблене 3 липня
  • Парк офіційно створили 2019 року та почали облаштовувати 2020-го.

  • Там висадили майже сотню дерев, жодне з яких не прижилося.

  • Хмельничанин посадив у парку бузок та жасмин, а потім їх зрізали, коли косили траву.

  • Що кажуть у міськраді та чи будуть парк облаштовувати надалі, дізнавався журналіст «ВСІМ» Дмитро Кардаш.

Новий парк у мікрорайоні Дубове офіційно з’явився 9 жовтня 2019 року на місці стихійного сміттєзвалища. Тоді рішенням міської ради виділили земельну ділянку площею 2 гектари поблизу провулку 2-й Трудовий. Згодом у парку навіть з’явилася власна сторінка у Facebook.

У березні 2020 року парк почали облаштовувати коштом та силами небайдужих хмельничан. Тоді вивезли з території сміття та розрівняли ґрунт. У червні того ж року в парку засіяли газон під футбольний майданчик.

Восени 2020 року в парку висадили майже 100 дерев. За інформацією зі сторінки парку у Facebook, це відбулося 24 жовтня — у переддень місцевих виборів. До слова, парк розташований на території виборчого округу Василя Новачка, який на той момент був кандидатом у депутати міської ради від «Команди Симчишина».

Відео дня

А вже у липні цього року хмельничанин Юрій Даценко поскаржився, що парк перетворився на той же пустир, яким він був раніше. У пості на Facebook він написав, що станом на весну цього року 80% висаджених дерев не прижилися. Минулими вихідними, а саме 3 липня, Юрій Даценко відвідав парк зі своїм сином.

Там хмельничанин побачив, що з висаджених дерев не залишилося жодного — вони засохли і їх викорчували. Крім того, під час скошування трави знищили бузок та жасмин, які Юрій Даценко висадив разом із сім’єю. А калині пошкодили кору, через що вона почала засихати. Причиною засихання дерев хмельничанин вважає недостатній полив.

— Сьогодні мене вкурвило по повній, коли я з малим завітав до «парку». Пишу в лапках, бо це вже не парк, а той самий пустир!!! З посаджених минулоріч дерев не залишилося ЖОДНОГО. Вони всі всохли та їх викорчували. Крім того, якісь засранці із мотокосами, зрізаючи метрове бадилля, котре виросло за гарного догляду, зрізали й бузок та жасмин. А на калині пошкодили кору так, що вона також починає всихати, — написав у своїй публікації Юрій Даценко.

Попри все це хмельничанин планує знову висаджувати кущі та знову доглядати за ними. Про це він написав у коментарях до свого посту.

Заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що на парк не витрачали бюджетні кошти. Також чиновник сказав, що витрачав власні гроші, витрати також покривали його друзі та знайомі. Витрачати гроші з бюджету на нього не планується й надалі.

— Якби хоч половина людей, ті, які пишуть злобні пости, дали б хоча б кілька гривень на облаштування того парку, думаю, що він набагато швидше був би облаштований. Або хоча б принесли відро води, а не розказували про те, як треба щось поливати. Власне, я не відмовляюся від свого бачення розвитку того парку і надалі буду займатися його облаштуванням, — розповів Василь Новачок.

На думку чиновника, причиною засихання дерев не є недостатній полив, проте причину він не знає. До слова, у коментарях до посту Юрія Даценка кілька хмельничан поскаржилися, що в різних місцях Хмельницького висаджені дерева не приживаються через недостатній полив.

На зображенні може бути: природа
Фото Юрія Даценка, зроблене 3 липня
На зображенні може бути: природа, трава, небо, дерево та текст «REDM NOTE 8 PRO AI QUAD CAMERA»
Фото парку, зроблене 24 жовтня після висадки дерев

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Карлос Кастанеда

    Сельский шут снова умыл руки, как и было прежде с подсветкой знака на въезде в город.

keyboard_arrow_up