867 тисяч за 250 метрів: канали парку Чекмана відремонтують та почистять

867 тисяч за 250 метрів: канали парку Чекмана відремонтують та почистять
  • Канали збудували у середині минулого століття, аби осушити болото.

  • Через природні процеси та діяльність людини водойми поступово забруднюються.

Історія парку Чекмана налічує понад 70 років. Заснували його 1949 року. На той час однією з проблем новоствореного парку були болота поряд із річкою Плоска. Аби їх осушити, облаштували мережу каналів, сполучених із Плоскою та Південним Бугом.

З часом канали забруднюються — береги зсуваються, а у воду потрапляють листя, гілки та сміття. Тому в міськраді вирішили водойми почистити та відновити їхні береги. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міста Тетяна Циб.

— Ми вже давно планували їх почистити, тому що це потрібно робити періодично. Дерева низько нахиляються, листя падає, обвалюються береги. Ми хочемо трішечки підремонтувати й зробити канали гарними. Починаємо з однієї території й потім на наступний рік пересуваємося далі. Робимо канали цивілізованими, гарними. Хочеться, щоб це було максимально європейським. Надихає те, що створюється в інших містах, ми не хочемо від них відставати, — розповіла чиновниця у коментарі журналістам vsim.ua.

Відео дня

За словами Тетяни Циб, у каналах також укріплять береги георешіткою. Це полімерна решітка, яка запобігає зсувам, вимиванню, просіданню та розтріскуванню ґрунту. Крім того, на берегах вкладуть каміння. Цього року планується розчистити канали протяжністю 250 метрів. Роботи продовжать наступного року

Сьогодні, 5 травня, чиновники почали шукати підрядників, які почистять та відремонтують канали. За інформацією системи Prozorro, очікувана вартість робіт складає 867 339 гривень, а термін виконання — до 30 листопада цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Артур Каш

    Це звісно чудова новина, але виникає питання про які саме 250 метрів йдеться, ті де Лебіді плавають "за огорожою" чи от той що поруч відкрите озеро, і чи мають план на реставрацію каналу який пересікає весь парк?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up