867 тисяч за 250 метрів: канали парку Чекмана відремонтують та почистять

867 тисяч за 250 метрів: канали парку Чекмана відремонтують та почистять
  • Канали збудували у середині минулого століття, аби осушити болото.

  • Через природні процеси та діяльність людини водойми поступово забруднюються.

Історія парку Чекмана налічує понад 70 років. Заснували його 1949 року. На той час однією з проблем новоствореного парку були болота поряд із річкою Плоска. Аби їх осушити, облаштували мережу каналів, сполучених із Плоскою та Південним Бугом.

З часом канали забруднюються — береги зсуваються, а у воду потрапляють листя, гілки та сміття. Тому в міськраді вирішили водойми почистити та відновити їхні береги. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міста Тетяна Циб.

— Ми вже давно планували їх почистити, тому що це потрібно робити періодично. Дерева низько нахиляються, листя падає, обвалюються береги. Ми хочемо трішечки підремонтувати й зробити канали гарними. Починаємо з однієї території й потім на наступний рік пересуваємося далі. Робимо канали цивілізованими, гарними. Хочеться, щоб це було максимально європейським. Надихає те, що створюється в інших містах, ми не хочемо від них відставати, — розповіла чиновниця у коментарі журналістам vsim.ua.

Відео дня

За словами Тетяни Циб, у каналах також укріплять береги георешіткою. Це полімерна решітка, яка запобігає зсувам, вимиванню, просіданню та розтріскуванню ґрунту. Крім того, на берегах вкладуть каміння. Цього року планується розчистити канали протяжністю 250 метрів. Роботи продовжать наступного року

Сьогодні, 5 травня, чиновники почали шукати підрядників, які почистять та відремонтують канали. За інформацією системи Prozorro, очікувана вартість робіт складає 867 339 гривень, а термін виконання — до 30 листопада цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Артур Каш

    Це звісно чудова новина, але виникає питання про які саме 250 метрів йдеться, ті де Лебіді плавають "за огорожою" чи от той що поруч відкрите озеро, і чи мають план на реставрацію каналу який пересікає весь парк?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up