“Вітання від хмельницьких бандерівців”: Бурлик порізав чоловікові сорочку з російською символікою

“Вітання від хмельницьких бандерівців”: Бурлик порізав чоловікові сорочку з російською символікою
Скрін із відео Віктора Бурлика
  • Чоловік в сорочці з відповідними наліпками сидів у їдальні “Євросмак”, що на Подільській.
  • До нього підійшли активісти громадської організації “Фенікс”.
  • Націоналіст Віктор Бурлик зрізав символи країни агресора ножем, а відео події виклав у соцмережі.

Вчора, 8 серпня, під час обідньої перерви до їдальні “Євросмак” завітали активісти громадської організації “Фенікс”. За одним із столиків молодики побачили чоловіка і жінку, які там обідали. Невідомий привернув увагу активістів незвичним вбранням. На його сорочці були наліпки із символікою країни агресора. 

Хмельницьких активістів обурив такий зовнішній вигляд чоловіка, адже 5-й рік в Україні триває війна з Росією. Вони підійшли до невідомого та попросили зняти наліпки на яких були: “Серп і молот”, прапор та герб Росії, а також шеврон військово-морських сил сусідньої держави. Коли Віктор Бурлик побачив на рукаві чоловіка нашивку російського ОМОНу, він дістав ножа та почав зрізати “все зайве” з сорочки.

Невідомий, в свою чергу, переконував, що не звернув уваги на власне вбрання. Пояснив, що сорочка давно висіла у шафі і він одягнув її випадково. Про війну України з Росією не заперечував. 

Відео дня

Віктор зрізав усі шеврони, а свої дії назвав “вітанням від хмельницьких бандерівців”. Відео з події він виклав в інтернет. Разом з ним записав звернення до українців та закликав реагувати на прояви такої “любові” до країни агресора. 

Журналістам vsim.ua активіст розповів, що не вперше стикається із подібним порушенням закону. Так, близько двох місяців тому в центрі міста активісти “Фенікса” зустріли хлопця, який носив спортивні штани “Adidas” з написом “СССР”.

  • Ми не припинимо реагувати на подібне свавілля. Ми підійшли до цього чоловіка в їдальні. Зробили зауваження, виправили усі недоліки. До речі, хочу наголосити, що на ньому була символіка, яка заборонена законом України. А санкція статті за пропаганду відповідної символіки несе за собою відповідальність до 5 років. Тому ми врятували цю людину від в’язниці. Він до нас претензій жодних не мав. Сказав, що буде більш ретельно ставитися до вибору свого одягу, - пояснив активіст “Феніксу” Віктор Бурлик. 

Також від себе Віктор додав, що людям, які виходять у світ із відповідною символікою щастить, бо вони натрапляють на таких “толерантних націоналістів”.

- Добре, що вони зустрічаються нам, а не стикаються із колишніми АТОвцями із посттравматичним синдромом. Ті б розписали їх так само ножем. Але не одяг, як ми, а вже тіло, - додав Віктор Бурлик. 

Буде перевірка

Відео події зацікавило і правоохоронні органи. Сьогодні, 9 серпня, до журналу єдиного обліку Хмельницького міського відділу поліції були внесені відомості по даному факту. Відео виявив один із співробітників сектору моніторингу. 

  • Один із наших працівників побачив відео на в інтернеті. Далі він зареєстрував даний факт своїм рапортом. По ньому буде проведено перевірку. Опитають свідків, очевидців, працівників їдальні. В подальшому вирішиться питання класифікації події. Якщо буде кримінальна кваліфікація, відомості внесуть до ЄРДР. А учасників притянуть до відповідальності. Поки чоловік, з якого зрізали наліпки до поліції не звертався,  - повідомила речник міського відділу поліції Людмила Берестовська. 

Довідково: в Україні передбачена кримінальна відповідальність за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (ст.436-1 КК України). санкція статті передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up