Військові кухарі з Хмельниччини вчили італійців варити солдатський борщ

- Готували у Чемеровецькій громаді на польовій кухні.
- За ними спостерігала й повторювала рецепт італійська родина.
Готувати справжній солдатський борщ навчали 16 березня італійську волонтерку військові кухарі Ігор Петрованчук та Іван Короташ.
Куховарили у гостинній Чемеровецькій тергромаді на польовій кухні. Членкиня громадської організації «Соціально-мистецький центр «ОГО!», майстриня солодких шедеврів із Praia a Mare з українським корінням Жанна Вовк переймала рецепт онлайн. Син допомагав їй.
Готували українці та італійці під супровід дзвінкоголосого народного аматорського ансамблю естрадної пісні «Зорепад».
До солдатського борщу з домашньою сметанкою наготували ще й каші з підливо та чаю. Смакувала вся громада, а з ними – й італійка зі сином, щоправда, через відео-зв’язок.
Організатор гастрономічного дійства - Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва.
«В Україні існує десятки рецептів борщу, - зазначає очільниця ХОНМЦКіМ Майя Онищук. - Вони варіюються у залежності від регіону. Наша Хмельниччина неймовірно багата рецептами приготування борщу».
У рамках проєкту «Міжнародне приготування борщу» ХОНМЦКіМ і відроджує ці традиції, оповідає про особливості приготування страви в різних куточках краю. І не просто оповідає, а й популяризує їх на цілий світ.
Не забули у громаді й про військових на передовій. Працівниці Чемерівецького центру культури і дозвілля наладнали для Воїнів сухих борщів. Гріли, зізнаються, страву душею та серцем, аби добре смакувала Героям і додавала сили бити ворога.
А разом зі сухими борщами громада передала військовим черговий автомобіль. Він облаштований душем, пральними машинами та іншим необхідним інвентарем.
- Оригінальні рецепти борщу, який взялися популяризувати на Хмельниччині
- Військовим на борщ: у лісгоспі на Хмельниччині зібрали понад 25 т овочів
- У Хмельницькому для військових готують сухі борщі
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.