Військові кухарі з Хмельниччини вчили італійців варити солдатський борщ

Військові кухарі з Хмельниччини вчили італійців варити солдатський борщ
Світлини зі сторінки ХОНМЦКіМ
  • Готували у Чемеровецькій громаді на польовій кухні.
  • За ними спостерігала й повторювала рецепт  італійська родина.

Готувати справжній солдатський борщ навчали 16 березня італійську волонтерку військові кухарі Ігор Петрованчук та Іван Короташ.

Куховарили у гостинній Чемеровецькій тергромаді на польовій кухні. Членкиня громадської організації «Соціально-мистецький центр «ОГО!», майстриня солодких шедеврів із Praia a Mare з українським корінням Жанна Вовк переймала рецепт онлайн. Син допомагав їй.

Відео дня

Готували українці та італійці під супровід дзвінкоголосого народного аматорського ансамблю естрадної пісні «Зорепад».

До солдатського борщу з домашньою сметанкою наготували ще й каші з підливо та чаю. Смакувала вся громада, а з ними – й італійка зі сином, щоправда, через відео-зв’язок.  

Організатор гастрономічного дійства - Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва.

«В Україні існує десятки рецептів борщу, - зазначає очільниця ХОНМЦКіМ  Майя Онищук. - Вони варіюються у залежності від регіону. Наша Хмельниччина неймовірно багата рецептами  приготування борщу».

У рамках проєкту «Міжнародне приготування борщу» ХОНМЦКіМ і відроджує ці традиції, оповідає про особливості приготування страви в різних куточках краю. І не просто оповідає, а й популяризує їх на цілий світ.

Не забули у громаді й про військових на передовій. Працівниці Чемерівецького центру культури і дозвілля наладнали для Воїнів сухих борщів. Гріли, зізнаються, страву душею та серцем, аби добре смакувала Героям і додавала сили бити ворога.

А разом зі сухими борщами громада передала військовим черговий автомобіль. Він облаштований душем, пральними машинами та іншим необхідним інвентарем.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up