Військовий з Хмельниччини одружився у Франції

Військовий з Хмельниччини одружився у Франції
Тут і далі фото з сайту Верховної Ради України
  • Закохані планували одруження ще рік тому.
  • Війна внесла свої корективи і хлопець отримав поранення на фронті.
  • Його лікують у французькому військовому госпіталі.
  • Там же молодята відгуляли весілля.

У військовому госпіталі “Персі” 6 червня одружився поранений український військовий Сергій Никуляк та його наречена Марія Храбрих. Обоє молодят з Хмельниччини. Марія з Нетішина, а Сергій зі Старої Ушиці.

Вони познайомилися та закохалися один в одного 6 років тому в Кам’янці-Подільському. Тоді були студентами, мешкали по сусідству. Однак їхні життєві дороги зійшлися лише через 2 роки в період навчання.

Молода пара пережила підліткові мелодрами, дорослішання, заробітки за кордоном, пандемію… А віднедавна переживає разом і війну.  

Відео дня

Наречена Марія розповідає, що Сергій попросив вийти за нього ще рік тому, як повернувся з армії. Дівчина погодилась, тож вони поїхали за кордон заробляти на весілля. А коли повернулися - почалась війна. Відкласти весілля закохані відмовилися.

“Через два тижні від початку війни я поїхала забирати весільну сукню. Не встигла її довезти додому, як мені зателефонував Сергій і повідомив, що його забирають на фронт”, - зізнається Марія.

Дівчина розповіла як збирала коханого на війну, як боялась та переживала, коли Сергій одного разу не вийшов на зв’язок.

“Потім він не виходить на зв’язок. Я повільно в душі помираю, не знаходжу собі місця. Через два дні Сергій мені подзвонив із госпіталю і, як виявилось пізніше, він отримав тяжкі поранення. Серце моє так билося, було важко дихати”, - згадує дівчина. 

Пізніше Сергія перевели у Вінницю для подальших операцій. Наречена  приїхала до нього в госпіталь, але на зворотній дорозі потрапила в ДТП. Після Вінниці Сергія відправили на лікування у госпіталь “Персі”, що у Франції. Військовий вирішив, що весілля потрібно провести якнайшвидше. 

“Як ви розумієте, ми йдемо через вогонь і воду. Так, жахлива війна внесла свої корективи, але ми не зупинимось. І ми безмежно вдячні кожному, хто нам допомагає здійснити нашу мрію”, - запевнила Марія Храбрих.

На церемонії одруження був присутній Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“Ви своїм прикладом демонструєте, що життя не перемогти. Ви поруч, вас об’єднує найсвятіше почуття - кохання… Ви сьогодні маєте найцінніший подарунок, який може подарувати життя. Це любов. Я хочу побажати вам не тільки многая літа. Хочу побажати вам, щоби якомога швидше ви в не меншому складі були присутні на родинах і хрестинах, тому що українському роду нема переводу”, - привітав молодят Руслан Стефанчук.

Як проходила весільна церемонія дивіться у відео

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач61

    А що пану Стефанчуку більше зайнятися немає чим? В Україні все на стільки добре, щоб аж в Францію їхати? В рідному Хмельницькому всі госпіталі і лікарні з пораненими військовими відвідав?

    Татьяна Тищенко reply Читач61

    пан просто тусується по коханозакоханих.
  • Юрій Гудок

    А голова ВР що там забув в госпіталі у Франції? Напевне також лікується від поранення

    Татьяна Тищенко reply Юрій Гудок

    просто товариш пантується.

keyboard_arrow_up