Студент з Хмельниччини захистив диплом на передовій

Студент з Хмельниччини захистив диплом на передовій
Фото бійця зі сторінки Михайла Ганчука у Фейсбук
  • 23-річний військовий родом із Новоушицької громади.
  • Днями хлопець склав держіспит онлайн, перебуваючи в зоні бойових дій.
  • Перед екзаменом він підготував доповідь на картонці, бо паперу на фронті не знайшлось.

Михайло Копитко - 23-річний військовий. Ще до початку повномасштабної війни хлопець встиг відслужити строкову службу у Збройних Силах України та підписати контракт. А зараз воює на передовій. Також він заочно навчається на 5 курсі у Вінницькому національному технічному університеті. 2 червня юнак склав державний іспит з електроенергетики та електромеханіки, перебуваючи на лінії фронту на Сході.

Історією про незвичайний захист диплому поділився голова державної екзаменаційної комісії Михайло Ганчук на своїй сторінці у Фейсбук. 

Викладач зізнається, студент хвилювався, однак заробив заслужену четвірку. 

Відео дня

"Це хвилювання скоріш за все було не через іспит, а через напружену атмосферу навколо. Його декілька разів перебивали побратими, а десь здалеку було чутно вибухи”, - зізнається у коментарі Укрправді Михайло Ганчук. 

А от в коментарях під постом пишуть, що враховуючи обставини варто було б додати військовому бал. 

Михайло Копитко родом із села Івашківці Новоушицької тергромади. Мати бійця, Наталія, розповіла Суспільному, що перед іспитом син шукав ручку та папір, аби написати доповідь. Ручку знайти вдалось, а от паперу на фронті не було, тому довелось записати виступ на картонці. 

“Він розірвав велику картонну коробку і весь свій виступ записав на тій картонній коробці. 2 червня подзвонив ввечері й на емоціях розказав: «Мамо, зв'язок був поганий, виліз на якусь установку і склав іспит»”, - повідомила мати бійця журналістам. 

Фото з сайту Суспільне. Новини

Жінка також розповіла, що син любив читати з дитинства, а коли пішов служити за контрактом, то всі гроші, що пересилали батьки, витрачав на книги. 

“Він каже: «Мамо, передам вам посилку з речами своїми». Ми поїхали на Нову Пошту і там було кілограмів 15 книжок. Всі кошти, які ми йому надсилали цих півтора року, поки він служив в армії, він витрачав на книжки”, - зізнається мати Михайла.

Про популярність сина жінка дізналась з соцмереж. 

“Коли читаю коментарі, які пишуть люди, чужі люди, я пишаюсь своїм сином, як пишається кожна мати. Люди пишуть: «Дитино, повертайся живим», «Слава нашим воїнам»”, - розповідає Наталія.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (96)
  • Ирина Омельченко

    От вам і справжня жага до знань, до життя попри все: страх, біль, можливість померти. Господи, збережи цього гарного хлопця, за ним і такими як він наше майбутнє!
  • Оля Копич

    Нехай Господь Бог оберігає Вас 🙏💙💙
  • Жанна Шевченко

    👍👍💐💐🙏🙏
  • Наталия Мусина

    Молодець!

keyboard_arrow_up