“Влітку лише одружився”. Хмельничани попрощались з 24-річним Тарасом Садовніком

“Влітку лише одружився”. Хмельничани попрощались з 24-річним Тарасом Садовніком
  • Хмельницький попрощався з Тарасом Садовніком.
  • 24-річний воїн брав участь у звільненні Харківщини.

“Надзвичайно світла людина, завжди усміхнений…”, - так про загиблого воїна згадують його друзі й однокласниці. Таким він зображений і на фото поруч з труною. Сьогодні, 12 вересня, Хмельницький попрощався зі своїми воїном - старшим лейтенантом Тарасом Садовніком. Йому лише нещодавно виповнилось 24

Із захисником прощались у будинку ритуальних обрядів. Люди почали збиратись ще задовго до визначеного часу. Одні за одним несли живі квіти, а до приміщення утворилась черга. Ніде було проступитись і всередині. Це друзі, вчителі, знайомі Тараса чи просто пересічні хмельничани, які прийшли віддати останню шану військовому. Сліз не стримував ніхто. 

Відео дня

Спогадами про Тараса поділились його однокласниці. Дівчата кажуть, лише нещодавно вони раділи новині про його одруження. 

  • Це дуже світла людина, ми навчались разом. В першому класі, коли моїй сестричці був рік, вона їхала з гірки і ледь не впала. Маленький Тарас тоді побачив і “підстелився”, аби зловити її. Сам тоді впав і поранився. Після того він завжди казав “а вона буде пам’ятати, що я її захисник?”. А тепер він всіх нас захисник, - не стримуючи сліз розповідає однокласниця Ангеліна. - Я завжди буду пам’ятати, як він сидів на першій парті і завжди посміхався. Щоб його не попросили, він завжди допоможе. Буває, що на однокласників можна за щось ображатись, а за нього не було. Він - надзвичайно чудова людина. 

Дівчата розповідають, що після школи теж старались підтримувати зв’язок. Особливо з початком повномасштабного вторгнення, адже багато однокласників теж воює. Поділились також, що більше місяця тому Тарас одружився з їхньою однокласницею. 

Попрощатись з Тарасом прийшла і його класний керівник. Педагог теж не може стримувати сліз, коли розповідає про хлопця. Зазначає, що він навчався у НВК №4, проживав у Хмельницькому. Майже одразу після школи він пішов захищати. 

Тарас Садовнік брав участь у бойових діях задовго до повномасштабного вторгнення. Хлопець захищав Україну в часи проведення АТО. 
За словами Олександра Симчишина, 24-річний воїна брав участь у запеклих боях на Харківщині. І разом з побратимами не лише захищали, а й звільняли загарбані українські території. 

  • Десь влітку мені випала честь познайомитись з батьком Тараса - Ігорем. У 2014 році він як справжній воїн пішов захищати нашу країну. Я знав, що вся сім’я Садовніків боронить і захищає Україну. Як тільки дозволив вік, Тарас теж пішов захищати українську землю. Я не був знайомий з вашим сином, але я впевнений, що він був набагато кращим за всіх нас, бо зовсім молодим пішов боронити і захищати наших дітей. Зараз пішов не просто захищати, а пішов визволяти - Харківщину, Слобожанщину. Ми в останні дні переживаємо переважно приємні емоції, бо бачимо як наш синьо-жовтий стяг відновлюють над українськими містами, селами - це десятки звільнених наших міст і сіл…тисячі, а можливо й сотні тисяч врятованих життів. Але ми повинні розуміти, що кожен український прапор, який зараз піднімається над українським селом на Харківщині і буде підніматись на Донеччині, на Луганщині, в Криму - це завдяки таким, як Тарас Садовнік. 

Тарас Садовнік загинув у боях 6 вересня. Захисника поховали на Алеї Слави. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (897)
  • Читач60

    маю важливі відомості про Тараса, прошу звязатися зі мною
  • Читач59

    Петиція про надання Героя України Тарасу Садовніку. Прохання долучитись



    https://petition.president.gov.ua/petition/164092

  • Юля Омельчук

    Вічна пам'ять царство небесне герою щирі співчуття рідним
  • Valentyna Polyak-Teixeira

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up