Водоканал Славути просив суд стягнути борги з 4 мешканців: подробиці

Водоканал Славути просив суд стягнути борги з 4 мешканців: подробиці
  • Четверо славутчан заборгували водоканалу за послуги трохи більше 5 тисяч гривень. 

  • Тож в управлінні вирішили подати до суду, аби стягнути гроші з боржників. 

У Славуті управління водопровідно-каналізаційного господарства подало до суду на 4 місцевих жителів. У позові йшлося, що мешканці однієї з квартир міста Славути станом на 8 серпня 2022 року боргують за послуги водоканалу більше 5 тисяч гривень.

У суді повідомляють, що абонент частково розраховувався за фактичне використання послуг. Цим самим підтвердив споживання послуг водоканалу. Тож в управлінні просили видати судовий наказ про стягнення з мешканців квартири солідарно 5 249 гривень боргу.

Однак, Славутський міськрайонний суд відмовив у видачі судового наказу. Тоді водоканал оскаржив ухвалу до апеляційного суду, просив направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції. На його думку, доказами що підтверджують заяву про видачу судового наказу, є розрахунок про нарахування та оплату боржниками послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Про це йдеться на сторінці Хмельницького апеляційного суду. 

Відео дня

Суд зауважив, що Славутське УВКГ не надало письмовий договір про надання послуг водопостачання. А відтак, немає доказів існування дорговору між заявником та боржниками. Також водоканал не надав жодної інформації про тарифи, власників квартири, споживачів, з яких слід стягнути борг, доказів безспірності та правильності розрахунків.

— Акт звірки взаємних розрахунків, (…) не підписаний іншою стороною, достовірно не підтверджує факт надання, споживання та оплати послуг, не можливо встановити період за який нарахована вказана заборгованість, та відповідно встановити чи пройшов строк позовної давності встановлений законом для таких вимог, – зазначила колегія суддів апеляційного суду.

Тож ухвалу Славутського міськрайонного суду залишили без змін, а апеляцію відхилили. 

Нагадаємо, згідно розпорядження Уряду до кінця війни діє мораторій на тарифи для населення. Також постачальники не можуть припинити подачу світла, води, тепла чи газу через несплату послуг під час воєнного стану. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сан Санич

    Коли, людина не проживає. В неї є лічильники, встановленні за свій рахунок, ніхто нікому не винний! Особа не має змоги передавати показники лічильників!!! Не хай 10000000 нарахують !?, Є сусіди , які можуть підтвердити, що людина виїхала, за любими обставинами! Лічильник є? Які питання? ГорВодо... Не знає, як від читатися-це проблема минулої влади!!!
  • Людмила Савельева

    Боржники мабуть рахують, що після війни все спишуть. Суми боргу не малі і накопичувались не один рік.

    Сан Санич reply Людмила Савельева

    Людмила Савельева боржники, це люди, які свідомо не оплачують рахунки! Не потрібно ставити Всіх під одну статтю(ККУ). Життя, як бумеранг, "с...а" повертається.
    Слава Україні!!!
  • Андрей Кузнецов

    Прамо ганьба якась

keyboard_arrow_up