Судитимуть закарпатця, який побив хмельничанина на Соборній

Судитимуть закарпатця, який побив хмельничанина на Соборній
Фото ілюстративне
  • Підозрюваний вдарив хмельничанина по голові дерев'яним бруском. 

  • У того діагностували перелом, а порушника взяли під варту. 

Ця подія набула в Хмельницькому чималого резонансу. Нагадаємо, все трапилось 5 вересня в центрі міста. 

Через що виник конфлікт

Того дня близько 23:00 по вулиці Соборній, неподалік «Дитячого світу», на підвищених тонах розмовляли між роми та хмельничани. Сварку зняли на гаджети хмельничани та виставили в соцмережі. Учасники подій влаштували бійку, що й зафіксовано на відео.

 

Відео дня

У поліції додають, що конфлікт розпочався після того, як у дівчини відібрали мобільний телефон, а хмельничанина, який намагався їй допомогти, 43-річний закарпатець побив дерев’яним брусом, який він попередньо відірвав від лавки. 

Фото ГУ НП у Хмельницькій області

Потерпілому в лікарні діагностували перелом склепіння черепа. Детальніше про ті події читайте в матеріалі Роми, хмельничани і поліція: що відомо про конфлікт на Соборній

“Намагався захистити тестя”

Тоді ж мешканця Закарпаття посадили під варту, де він мав перебувати до 4 листопада 2022 року. Однак, адвокатка підозрюваного зазначала, що суд обрав занадто суворий запобіжний захід. Вона додала, що того вечора її підопічний так вчинив, бо намагався захистити свого тестя від побиття. 

До всього, закарпатець – пенсіонер з інвалідністю та утримує десятьох малолітніх дітей. Відтак, адвокат просили для нього цілодобовий домашній арешт. Каже, він має постійне місце проживання та й раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

В суді ж зазначили, що побоюються, аби порушник не переховувався від правоохоронців та не спробував “незаконно впливати на потерпілого, свідків”, перешкоджати кримінальному провадженню або ж вчинити інше кримінальне правопорушення.

Тож до цього часу він перебуває під вартою. Наразі ж розслідування завершили. Обвинувальний акт info скерували до суду. Правоохоронці зазначають, що мешканцю Закарпаття може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Яна Афанасьева

    Всё как обычно, люди живут своей привычной жизнью 😉
  • Ґном Віктор

    Цигани.Лазять по всій Україні.Така робота.
  • Клавдія Гошко

    А чого його сюди занесло??????

keyboard_arrow_up