Як готуються до пляжного сезону у Хмельницькому

Як готуються до пляжного сезону у Хмельницькому
Сезон розпочнеться офіційно 1 червня. Фото vsim.ua
  • 1 червня офіційно розпочнеться пляжний сезон.
  • Уже завозять новий пісок, ставлять смітники і лавочки.
  • Влітку на пляжі має з’явитися новий туалет.

У Хмельницькому є лише одне офіційно облаштоване місце для купання - міський пляж на березі Південного Бугу. Дана територія знаходиться в оренді на 20 років у ТОВ “Браво” (із 2007-ого). У товариства ділянку в користування взяла власниця кафе “Малібу” Анаїда Ділоян. Саме воно відповідає за підготовку до нового пляжного сезону, який розпочнеться 1 червня.

Що встигли зробити

Хоч офіційно пляжний сезон стартує першого місяця літа, хмельничани завжди виходять на пляж з першими променями сонця. Територія біля Бугу ще не повністю готова до прийому відвідувачів.

Третій фонтанчик обіцяють зробити до 20 травня

Цього року, за словами Анаїди Ділоян, підготовку до сезону розпочали на декілька днів раніше, ніж зазвичай. До ладу привели кабінки для перевдягання і парасольки, відремонтували два із трьох фонтанчиків з питною водою, встановили нові лавочки і сміттєві баки.

Відео дня

Дно водойми також почистили і встановили буйки. Черговий рятувальник, який щороку працює зі сторони пляжу, уже облаштовував своє робоче місце.   

Першу порцію піску завезли 15 травня. Всього планують на пляж засипати біля 100 тонн піску. Його завозять із Славути.

Оренда лежаків - 25 гривень

Платні послуги на пляжі

Хмельницький пляж - безкоштовний. А от за додаткові зручності треба доплачувати. Так, наприклад, 25 гривень коштує оренда пластикового лежака.

Громадський туалет на пляжі не в кращому стані. Влітку він відлякує хмельничан їдкими ароматами. Тому багато людей ходять у вбиральню кафе “Малібу”. За вхід потрібно буде платити.

Анаїда Ділоян
  • Для відвідувачів кафе туалет буде безкоштовним. Ті люди, що приходять з вулиці, з пляжу, платитимуть 2 гривні. У нас тут немає централізованої каналізації і ми усе викачуємо самостійно. Також ми витрачаємо гроші на воду, туалетний папір, хімію, прибирання, - каже Анаїда Ділоян. - Це також гігієна. Хіба приємно комусь заходити в туалет босоніж? Хтось там, де інші миють руки, миє свої ноги.

Збудують новий туалет

В липні на пляжі має з’явитися новий громадський туалет. Старий і смердючий планують знести. Займуться цим, щоправда, не комунальники із ЖКГ чи працівники “Малібу”, а сусідній забудовник.

Старий туалет знесуть

На засідання виконкому міської ради уже підготували проект рішення, згідно з яким новий туалет довірять збудувати ПП “Укрбудсервіс Поділля”. В документі йдеться, що споруду мають передати місту на баланс комунального підприємства парки і сквери.

Журналісти зустрілися з представником “Укрбусервіс Поділля”. Нам розповіли, що туалет вирішили побудувати, щоб не було старого. Вважають, що він псує загальне враження, адже зараз стара маленька споруда стоїть по сусідству.  

Згідно з проектом, туалет буде розрахований на дві кабінки і призначений для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також тут буде кабінка для людини, яка стежитиме за порядком у вбиральні. Про вартість будівництва поки не говорять. Кажуть, що остаточний проект і кошторис ще не готовий. Але запевняють, що всі роботи мають завершити до середини літа. Скоріш за все, що нова вбиральня буде платною.

Нагадаємо, біля пляжу триває ремонт сходів, які більше двох років були в аварійному стані.
Кабінки пофарбували і замінили зіпсовані доски. Мають ще відремонтувати підлогу.
На пляжі і набережній поставили номі смітники
Потребують ремонту й інші сходи біля пляжу
Підпірні плити, які слугують місцем для лавочок, розрушені. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Амалия

    А я как раз уже прикупила на лето несколько новых нарядов, покупала здесь https://tm-modus.com.ua/catalog/kupit_letnie_sarafany_optom женские сарафаны оптом от производителя, так как так гораздо выгоднее .

  • Fiona Fiona

    я тоже наряды покупала новые и купальники.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up