Фестивалі "на носі". За бюджетні кошти почали ремонтувати набережну, яка знаходиться в оренді

Фестивалі "на носі". За бюджетні кошти почали ремонтувати набережну, яка знаходиться в оренді
Фото зі сторінки Віталика Регловчука
  • Пішохідна зона біля пляжу вздовж вулиці Бандери в жахливому стані вже декілька років.
  • Міська влада щоразу спирала її ремонт на орендаря, який і не думав за нього братися. 
  • Відремонтувати занедбані сходи вирішили цього року. За гроші бюджетні. 
  • А все тому, щоб не осоромитися, адже міська рада запланувала на пляжі кілька масових заходів на це літо. 

Центральна частина міста, пляж, місце для прогулянок… Пішохідна зона біля Південного Бугу не приваблює хмельничан. Плитка давно провалюється, лавочок та смітників практично немає, а сходи перетворились на бетонний спуск. Декілька років поспіль тільки й говорять, що територія потребує термінового ремонту. Проте місцева влада все спирала на орендаря, який нібито зобов'язався слідкувати за благоустроєм і при потребі наводити там лад. Самі ж від ремонту постійно відмахувалися. 

Нагадаємо, що міський пляж ще з 2007 року знаходиться в оренді. Договір підписаний із ТОВ “Браво”. Термін оренди – 20 років. В них позичила землю біля Південного Бугу власниця кафе «Малібу» Анаїд Ділоян.  Протягом цього часу підприємиця взяла на себе обов’язок стежити за територією та благоустроєм

Відео дня

Але вже у 2018 році в міській раді таки вирішили відремонтувати сходи, які ведуть на пішохідну зону перед пляжем. З бюджету виділили 40 тисяч гривень. Сьогодні, 8 травня, працівники приватного підприємства "Бусел" взялись за роботу. Вони демонтують старі сходи і будуть робити армування.

Ми намагалися зв'язатися з власницею "Малібу" Анаїд Ділоян і дізнатись, чому вони не ремонтують територію біля пляжу. Та трубку ніхто не взяв.Про те, чому не змушують орендаря робити ремонт за власні кошти, запитали у заступника міського голови Анатолія Нестерука. 

- Нам не вдалося повернути пляж у комунальну власність. Але мусимо його утримувати в належному стані. Тому і робимо ремонт зараз самі. Бо якщо змушувати орендаря, то це пройде ще рік-два. А порядок на тій території треба вже. Там скоро будуть фестивалі проходити, - пояснює Анатолій Нестерук. 

Будівельники ще мають укріпити сходи, постелити сітку і залити їх бетоном. Закінчити ремонт планують вже за два тижні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yuriy Bycheck

    Ще б пандуси поробили, а то з візочками повз дорогу ходити не так вже й безпечно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up