Як на Соборній облаштовують місце під меморіал Небесної Сотні (ФОТО)

Як на Соборній облаштовують місце під меморіал Небесної Сотні (ФОТО)
  • На перехресті Соборної та Героїв Майдану комунальники облаштовують місце під меморіал Героям Небесної сотні
  • Ремонтні роботи тривають другий тиждень.
  • Як триває реконструкція, бачили журналісти vsim.ua.

 

Вже третій рік у Хмельницькому планують встановити меморіал Героям Небесної Сотні. В лютому цього року на перехресті Соборної та Героїв Майдану, біля "будинку профспілок" тут поставили пам'ятний камінь. Почали ремонт лише кілька тижнів тому. Спочатку комунальники взялись зривати асфальт і замінювати його на тротуарну плитку. Також на цьому місці планують провести благоустрій території - зробити зону відпочинку для хмельничан, причепурити газони і навіть поставити лавочки. Ще тут мають з'явитись нові кущі, дерева і квітники. 

Після всіх будівельних робіт, планують взятись за встановлення гранітного п᾽єдесталу і самого пам᾽ятника. Буде він з бронзи і сягне у висоту 6,5 метрів.

Відео дня

Нагадаємо, раніше на цьому місці був пам'ятник Затонському. Але меморіал повалили. Ще в 2014 провели конкурс на кращий проект пам'ятника. Виграла робота скульптора Романа Албула. Кілька років справа ніяк не могла зрушити з місця, бо влада та автор проекту ніяк не могли дійти спільної мови.

Зірвані шматки асфальту поки так і лежать біля тротуару
Люди змушені йти через проїжджу частину
Частину ділянки вже виклали різнокольоровою плиткою
На спорудження пам'ятника мають витратити три мільйони гривень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • IGOR

    Не поймите меня неправильно, но "Небесная сотня" - это 100 человек, а на Донбассе погибли уже 10 тысяч человек (то есть в 100 раз больше). + Одесский дом профсоюзов 2 мая около 100 человек.... Если и ставить памятник - то всем жертвам, а не только "Небесной сотне", имхо....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up