Як працює новий реєстр зброї та коли можна буде її легалізувати (ВІДЕО)

Як працює новий реєстр зброї та коли можна буде її легалізувати (ВІДЕО)
Фото ілюстративне
  • Він передбачає створення електронних кабінетів. 

  • Тож відтепер можна буде отримати дозвіл на зброю, не виходячи з дому, або у магазині з продажу зброї. 

  • Розповідаємо про всі оновлення реєстру. 

Віднедавна в Україні повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї. Відтепер громадяни матимуть спрощений доступ до інформації про свою зареєстровану зброю, а також без проблем отримуватимуть дозволи. Про це повідомляє Портал МВС.

— Відтепер українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через "Єдине вікно громадянина" або у магазині з продажу зброї, — йдеться у повідомленні.

Єдиний реєстр зброї передбачає створення електронного кабінету користувачем, через який можна зареєструвати дозвіл на зброю без відвідування поліції. Документи на зброю можна подати через Єдине вікно громадянина або у спеціалізованому магазині з продажу зброї.

Відео дня

— В першу чергу кожен власник зброї отримує можливість зайти в особистий кабінет громадянина, верифікувати себе, побачити ту зброю, яка сьогодні зареєстрована за цим громадянином, встановити відповідність цієї зброї тій інформації, яка знаходиться в реєстрі. І найголовніше, що необхідно зауважити, що громадянин через свій особистий кабінет зможе отримати інформацію про строк дії свого дозволу, – розповів заступник міністра Леонід Тимченко.

Також у МВС створили контакт-центр ЄРЗ: 044-33-44-035 та чат-бот Єдиного реєстру зброї у телеграмі @arms_mvs_bot, де українці зможуть отримати відповіді на будь-які питання щодо нововведень. 

Як працює новий реєстр, скільки в українців на руках трофейної зброї та коли можна буде її легалізувати - прокоментував в ефірі марафону "Єдині новини" заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко:

Як подати документи на отримання дозволу онлайн:

Для отримання дозволу на зброю у магазині слід:

Нагадаємо, в Єдиному реєстрі зброї власники можуть продовжити дію дозволу на зброю. Ті власники зброї, які мають чинні паперові дозволи, можуть зробити це, коли спливе їх термін дії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Andrii Trey

    хіба пістолети що на фото і в інфографіці в пості  вже дозволили купувати ?
  • Romeo Gasilio

    GTA UA WELKOM 🙋‍♂️
  • Ілля Фоменко

    З такою кількістю дебілів що позлазились зі всієї країни ше тільки зброї не вистачало у місті .

    Леша Боровик reply Ілля Фоменко

    Ілля Фоменко 💯%%%

    Олекса Шумейко reply Ілля Фоменко

    Це ти про себе?

keyboard_arrow_up