Як працювали нардепи з Хмельниччини у Верховній Раді та окрузі - рейтинг Опори

Як працювали нардепи з Хмельниччини у Верховній Раді та окрузі - рейтинг Опори
  • Громадянська мережа ОПОРА представила піврічний рейтинг діяльності нардепів.
  • В трійку лідерів увійшли двоє мажоритарників з Хмельниччини.

Рейтинг народних депутатів громадянська мережа ОПОРА склала за результатами роботи протягом шостої сесії Верховної Ради з січня по липень цього року. Для дослідження обрали 88 народних обранців. Їх відібрали за критеріями пропорційності представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту та попередніх показників роботи в окрузі.

Від Хмельницької області були взяті всі сім мажоритарників. Діяльність аналізували за двома основними показниками - законотворчість так активність у виборчих округах. 

- Брали до уваги кількість підготовлених законопроектів, запитів, сутнісних виступів, відвідування засідань сесії та комітетів, фактичну участь у голосуваннях, кількість депутатських приймалень в окрузі, особистих прийомів, участь у роботі органів місцевої влади, публічну активність в окрузі. Якість законотворчої роботи визначали з огляду на кількість законодавчих ініціатив депутата, які набули чинності, пройшли перше читання, отримали позитивні висновки профільних комітетів та головного науково-експертного управління, – розповідає громадська консультантка ОПОРИ у Хмельницькій області Оксана Банкова. 

Відео дня

На основі 23-х критеріїв активності сформувала рейтинг 88 народних депутатів за 100-бальною шкалою. Лідерами піврічного рейтингу стали депутат з Хмельниччини Роман Мацола ("Блок Петра Порошенка") з показником 100 балів, Максим Бурбак з Чернівецької області («Народний фронт») з показником 93 бали і Андрій Шинькович з Хмельницької області ("Блок Петра Порошенка") з показником 92 бали.

Роман Мацола отримав найвищий бал за діяльність у виборчому окрузі, передусім через найбільшу кількість проведених прийомів та активну участь в роботі місцевих органів влади і публічних заходах. Він також посів другу позицію за показником законодавчої роботи. Андрій Шинькович був найактивнішим за показниками законодавчої роботи, постійно брав участь в пленарних засіданнях, зареєстрував найбільше законопроектів та подав найбільше запитів. Проте став лише сьомим за діяльністю у виборчому окрузі. 

Інші нардепи з Хмельниччини зайняли такі місця у рейтингу:

  • Сергій Мельник ("Блок Петра Порошенка") – 13 місце (75 балів),
  • Сергій Лабазюк (група «Воля народу») – 19 місце (72 бали),
  • Володимир Мельниченко ("Блок Петра Порошенка") – 27 місце (68 балів),
  • Олександр Герега (позафракційний) – 31 місце (66 балів),
  • Віктор Бондар (група «Партія «Відродження») – 67 місце (52 бали).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    а то що вони "кнопкодави" чому не рахували?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up