Як проходить будівництво першої велодоріжки у Хмельницькому (ФОТО)

Як проходить будівництво першої велодоріжки у Хмельницькому (ФОТО)

З середини жовтня у Хмельницькому почали будувати довгоочікувану велодоріжку. Прокладають її вздовж Південного Бугу – зі сторони набережної і парку Чекмана. За два тижні її частину робітники виклали кольоровою плиткою. Тепер взялись за пішохідну. 

У 609 тисяч гривень обійдеться місту пішохідна і велосипедна доріжки. Як проходить будівництво, дізнавались журналісти «ВСІМ».
Попри мінливу осінню погоду, робота тут кипить. Чоловіки у зношеній робі і теплому одязі. Говорять спочатку неохоче і не дозволяють себе фотографувати. 
Застаємо їх за працею. Робітники якраз кладуть плитку там, де буде нова пішохідна доріжка. Збоку обережно складені різні кольори – сіра, червона, жовта і зелена. Сіра плитка найдешевша. З дорожчих – зелена і червона. На питання, скільки коштує один «квадрат» чоловіки пожимають плечима – не знають. 
Вже потім розповідають, працюють з самого ранку і дотемна. Мають план - завершити будівництво до кінця року.
- Тут нас четверо, на тій стороні – шестеро, - киває чоловік в сторону оновленої набережної.  – Велодоріжка буде по три метри. Зараз викладаємо плиткою, - кажуть робітники. 
На питання, чи знають, при яких погодних умовах слід викладати плитку, кажуть - можна навіть у заморозки. 
- Це ще дивлячись який мороз. Якщо сильний, мучку не потягнеш, вона ж замерзне, - пояснюють.
А ще дивуються, чому будівельні роботи викликають такий інтерес у хмельничан. Мовляв, робітникам вже доводилась облаштовувати велодоріжки в інших містах. Те, що у Хмельницькому це буде лише перша велосипедна доріжка - не знали. 
Праворуч буде нова пішохідна доріжка. Зліва - велосипедна
Частину велодоріжка від білого містка вже облаштували
Хочуть встигнути викласти плитку до кінця грудня. Все залежатиме від погоди
Частину набережної вже виклали різнокольорової плиткою: дешевою сірою і дорогою зеленою
 
На початку набережної вже розрили дорогу - готують велосипедну доріжку
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ткаченко Андрей

    Самое веселое, что ее строят именно там, где она нах... не нужна)

    Сергей reply Ткаченко Андрей

    Як це,  "непотрібна"?  Так у нас влада фейсбушно-велосипедна. Мер і головний куратор парку гончарук, на подарованих лісапетках катаються.

    Анонім reply Ткаченко Андрей

    Вона взагалі не потрібна. Краще б зробили ширшою пішохідну частину або витратили кошти на облаштування інших пішохідних частин у місті.
  • Анонім

    Пішохідна доріжка, велодоріжка. Я думаю різниці не буде. Хто захоче буде ходити по велодоріжці, а хто захоче прокатається на велосипеді по пішохідній. Це ж наші україноєвропейці будуть ними користуватись. Чи може я не прав?

    Van Popel reply Анонім

    100%
  • PAL

    По моему, тротуарная плитка сама ложится, Плитка есть, рабочих нет.

    Іван Сила reply PAL

    то вони просто журналістів полякались
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up