Як сапери з Хмельниччини розміновують Херсонщину (ВІДЕО)

Як сапери з Хмельниччини розміновують Херсонщину (ВІДЕО)
  • Сапери ДСНС розміновують території, які раніше ЗСУ звільнили від окупантів. 

Цинічні, підступні та смертоносні пастки, які залишили по собі окупанти, досі несуть загрозу для життя та здоров’я громадян. Україна нині — найбільш замінована країна в світі. Але розмінувати все не видається можливим. І не лише через величезні площі, а й через присутність ворога на українських землях. 

Та все ж поступово сапери розміновують деокуповані території та повертають туди життя. Одним з тих, хто взявся до цієї небезпечної роботи є сапери ДСНС з Хмельниччини. В управлінні з надзвичайних ситуацій розповідають, що нині їх бійці працюють на звільнених територіях Херсонщини.  

Вони володіють необхідними знаннями та навичками, аби звільняти землю від смертоносного залізяччя. Пріоритет саперів ДСНС – відновити життя у населених пунктах, тому в першу чергу розміновують об’єкти критичної інфраструктури, лінії електропередач, трубопроводи, аби відповідні служби могли працювати безпечно та максимально ефективно.

Відео дня

Сапери ступають перші там, де небезпека, аби звільнити та очистити території для безпечного проживання громадян. Раніше хмельницькі сапери розміновували деокуповану Харківщину. 

Додамо також, що через ворожу агресію росії Україна нині — найбільш замінована країна у світі. 30% території нашої держави потенційно небезпечні. За даними Міністерства внутрішніх справ, йдеться про площу розміром понад 174 000 кв км. Це критична інфраструктура, соціальна, приватний сектор, поля, ліси. Крім того, ще й водойми. 

Всього від початку повномасштабного вторгнення піротехніки встигли знищити майже пів мільйона небезпечних російських боєприпасів. Про це повідомляє ДСНС. Додамо, що на початку цього року в Україні зʼявилася мапа вибухонебезпечних територій.

На цій мапі відображуються місця, на яких вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них згідно з наявною у ДСНС інформацією (похибка локалізації становить до 30 м). Переглянути мапу можна за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна Войтова

    Дякуємо,бережи вас Боже.

keyboard_arrow_up