Як у Хмельницькому голосували “за Лебіговича” (РЕПОРТАЖ)

Як у Хмельницькому голосували “за Лебіговича” (РЕПОРТАЖ)
  • Михайло Лебіга — блогер, тіктокер і стример. Він родом з Шепетівщини. 
  • Разом з волонтерами він організував благодійні “вибори”. 
  • За кілька годин люди задонатили вже 13 мільйонів. 
  • Дивіться репортаж, як хмельничани голосували “за Лебіговича”.

Скриньки для голосів, паперовий “кандидат” майже у весь зріст і навіть виборча програма. До імпровізованої дільниці підходять хмельничани і кидають у скриньку…гроші. Купюри замість бюлетенів, а замість десятка кандидатів - всього один. 

Мова йде про Михайла Лебігу. Це стриметр і блогер родом з Шепетівщини. Чому за нього голосують? Про все розповідаємо по порядку. 

“Голосуйте за Лебіговича!” — подібні заклики та меми останнім часом заполонили соцмережі.

Відео дня

Нагадаємо, блогер часто проводить трансляції, під час яких люди донатять гроші на ЗСУ. Під час однієї з них його підписники придумали жарт, начебто Лебіга” - "майбутній президент України". А далі посипались меми “За Лебіговича”. Ця фраза лунала майже скрізь - у соцмережах, під час вуличних опитувань, дійшло навіть до справжніх бігбордів в Кременчуці.

Сам блогер та стрімер Лебіга повідомив на власній сторінці, що не йде в депутати та не балотуватиметься на пост Президента України. Однак таки анонсував голосування. Воно проводиться як офлайн та онлайн. 

Всю цю “інформаційну кампанію” Михайло вирішив направити на допомогу армії. Відтак спільно з фондом "Повернись живим" у семи містах України проводять благодійні "вибори" для підтримки ЗСУ.

Сьогодні, 3 вересня, такі незвичні вибори відбуваються і у Хмельницькому. На них побувала і журналістка vsim.ua 

Отож, імпровізовану дільницю розмістили на майданчику біля кінотеатру Шевченка. Люди підходять, спілкуються з організаторами, фотографуються з паперовим Лебігою і кидають гроші в скриньку. 

Хмельничанин та активіст Микола Субачов розповідає, з Михайлом Лебігою вони давні знайомі. Разом почанали блогерський шлях у Хмельницькому і Кам'янці-Подільському. 

-  Міша Лебіга - мій давній знайомий. Зараз він один з найпопулярніших блогерів по прямих ефірах в Україні. Завдяки цьому "хайпу" навколо виборів він вирішив робити добрі справи. Люди підхопили цей жарт, зробили з нього мем. Так Михайло разом з волонтерами фонду “Повернись живим” організували акцію, де вирішили скористатись і зібрати певну суму для наших захисників, - каже Микола Субачов. 

Наразі люди "голосують" онлайн - задонативши гроші на банку, або ж офлайн - безпосередньо на "дільниці".

До слова, такі незвичні вибори проводять у Києві, Дніпрі, Львові, Чернівцях, Хмельницькому, Луцьку, а також Тернополі. 

"Дільниця" працюватиме до 20:00. 

На момент візиту журналістки vsim.ua (16:30) вже було зібрано понад 10 мільйонів гривень. Станом на 17:45 на банку Лебіги вже задонатили 13 мільйонів. 

Всі зібрані кошти будуть спрямовані у фонд “Повернись живим”.

Нагадаємо, блогер Лебіга також набрав популярності після тго, як за одну ніч під час стріму зібрав близько 8 мільйонів на 3 безпілотники “Сич” для ЗСУ. Цей українськомовний стрим став лідером не лише в Україні, а глобально на всій платформі. За даними Streams Charts, трансляція Лебіги набрала понад 141 600 годин перегляду, а середній онлайн на ефірі становив 17 800 глядачів. Детальніше про це можна прочитати за посиланням: Стример із Хмельниччини зібрав за ніч рекордні 8 мільйонів гривень на безпілотники для ГУР

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • 007

    Пів відділення солдатів, воєнкомат ви працюєте?!
  • Olga Podokopna

    Молодець,головне щоб він  по приколу не балотувався,а «більшість» по приколу не обрала…

    Oleh Shmel reply Olga Podokopna

    Olga Podokopna обкатка лохів пішла
  • Юрій Гудок

    Лебігович має всі шанси щоб виграти вибори в Україні. Зеленський виграв
  • І Франко

    А чому би не козак Гаврилюк?! Майдан же делегував самого розумного українця серед майданівців Гаврилюка в нардепи державотворити... ))))) Козаче Гаврилюче, гайда в президенти добудовувати обіцяні тобою  Дибаї!))))

keyboard_arrow_up