Стример із Хмельниччини зібрав за ніч рекордні 8 мільйонів гривень на безпілотники для ГУР

Стример із Хмельниччини зібрав за ніч рекордні 8 мільйонів гривень на безпілотники для ГУР
Скрін з трансляції Михайла Лебіги
  • Михайло Лебіга — блогер, тіктокер і стример. 

  • Він родом з Шепетівщини. Довгий час мешкав у Кам’янці та Хмельницькому. 

  • За 7 годин стриму він зібрав 8 мільйонів гривень на дрони “Сич”. 

У понеділок, 17 липня, український стример Михайло Лебіга, який відомий за ніком Leb1ga влаштував на платформі Twitch збір коштів на розвідувальний безпілотник "Сич" для Головного управління розвідки. Стрим тривав з 21:00 неділі до 4 ранку понеділка. 

Спочатку блогер розраховував зібрати 2,65 мільйона гривень, цієї суми вистачило б на закупівлю одного такого безпілотного літального апарата. Проте, лише за першу годину стриму йому задонатили більш як три мільйони гривень. Він вирішив не зупинятися та продовжив трансляцію.

За ніч Лебізі вдалося зібрати рекордні 8,35 мільйонів гривень. Цієї суми має вистачити на три безпілотники. Кошти, які залишаться після покупку БпЛА для ГУР МОУ, спрямують на придбання автівки для одного з підрозділів Сил оборони.

Відео дня

Цей українськомовний стрим став лідером не лише в Україні, а глобально на всій платформі. За даними Streams Charts, трансляція Лебіги набрала понад 141 600 годин перегляду, а середній онлайн на ефірі становив 17 800 глядачів. Максимальний онлайн під час стриму досяг позначки 34 800 глядачів – це не лише рекордний показник для каналу самого Лебіги, а й найкращий результат серед усіх україномовних стримерів Twitch. Про це розповідає Forbes.

— Зараз четверта ранку, і наш збір закрито. Тут зараз 6000 людей о четвертій ранку в понеділок… Це один із найкращих днів мого життя. Ми зібрали загалом понад вісім мільйонів гривень, ми побили рекорд глядачів, таких зборів я не робив ніколи, – розповідає блогер.

Михайло Лебіга — блогер, тіктокер і стример. Хлопець родом з Шепетівського району. Він розповідає, що народився в селі Михайлючка. Коли йому було два роки родина Лебіги переїхала у Кам’янець-Подільський. Там хлопець прожив до 20 років і перебрався у Хмельницький. Сьогодні 25-річний Михайло проживає у Чернівцях. Він переїхав на Буковину після початку повномасштабного вторгнення.

Leb1ga почав активно стримити на Twitch лише у вересні 2022 року. Зазвичай він веде розмовні трансляції у розділі Just Chatting, під час яких спілкується з глядачами, дивиться та коментує смішні відео з інтернету тощо. 

У середньому його стрими збирають 5000–7000 глядачів одночасно. Зараз Лебіга є одним із найпопулярніших українськомовних творців контенту на платформі – у нього понад 134 000 фоловерів на Twitch та 254 000 підписників в Instagram.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (91)
  • Галина Дубровская

    Молодець
  • Любов Стецьків

    Молодець
  • Iryna Dudchenko

    Якось би знати наперед про таку акцію,щоб підтримати.
  • Світлана Ващук

    Прості люди гроші донатять на армію, за для Перемоги, а депутати і вся гниль яка сидить на високих посадах , розкрадає Україну до останньої копійки ....

keyboard_arrow_up