Як у Хмельницькому виготовляють буржуйки (ВІДЕО)

Як у Хмельницькому виготовляють буржуйки (ВІДЕО)
  • Буржуйки для ЗСУ виготовляють на Тернопільській.
  • За допомогою них військові зможуть зігрітися й приготувати їжу.
  • Дізнавайтеся про все детальніше в матеріалі.

Поступове зниження температури і навіть сніг - такий прогноз для України роблять синоптики на найближчі дні. Цієї осені українці в першу чергу дбають не про своє тепло, а про те, як зігріти військових. Саме тому в Хмельницькому почали виготовляти буржуйки для ЗСУ. Ініціаторами цього став БФ “Волонтери Поділля”. Загалом для захисників мають відвезти 102 печі. Журналістка vsim.ua дізналася, хто, як і де їх робить. 

Буржуйку можна виготовити з газового балона. Щоб це зробити, необхідно розробити її конструкцію. Потім - зробити до неї деталі й скласти все в єдине ціле. Весь цей процес демонструють вихованці Вищого професійного училища №11, що на Тернопільській. 

Близько 60 учнів долучилися до процесу створення пічок для військових. Сьогодні, 20 жовтня, вони вперше взялися до роботи. Вже виготовили 20 буржуйок. Кожен із них зосереджений на своїй справі. Саме тому юнаки майже не підіймають голови від свого робочого місця. Перш ніж виходить готова піч, над її частинами працюють у чотирьох дільницях. Одна із них - навчально-виробнича. Там виготовляють металоконструкції. 

Відео дня

Директор закладу розповідає: матеріали для буржуйок надали “Волонтери Поділля”. Деякі з них мали йти на металолом. Проте в училищі їм знайшли корисне призначення. 

- Нам надали матеріали: балони, метал різної конфігурації. Це такий метал, що міг би йти вже у переплавку. Але ми з нього робимо корисну річ. Конструкцію самої пічки розробили в нашому закладі, в учнівському конструкторському бюро. Тут же й розроблено креслення на кожну деталь. Наші учні працюють у дві зміни. За день виготовляють 20 буржуйок. Вони будуть зігрівати наших військових. Також на них можна приготувати їжу або висушити білизну, - розповідає директор ВПУ №11 Василь Селізар.

Нет описания.

До процесу виготовлення залучені учні, що опановують професію “електрозварник”. Працюючи над буржуйками, вони відточують свої знання на практиці. Таким чином - робота йде їм на користь. 

Виготовлення буржуйок відбувається в рамках акції “Зігрій солдата”. Для її реалізації долучилося чимало хмельничан і навіть компанії. Серед них - “Хмельницькгаз”, що надав для виробництва пічок балони. За словами голови правління БФ “Волонтери Поділля”, матеріали збирали по всій Хмельниччині. Саме тому їх вистачить на виготовлення більш як ста буржуйок. 

Усі печі поїдуть до ЗСУ на передову. “Волонтери Поділля” зможуть передати їх в рамках діючої волонтерської пошти. Про її роботу ми вже розповідали вам раніше в матеріалі - Волонтерська пошта у Хмельницькому: що це та як працює (ВІДЕО).

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач04

    Хлопці молодці!!!

    Але якби пан Селізар забезпечив іще хлопців "вогнетривким" взуттям, а не кросівками з білою підошвою, то було б супер.
  • Дар'я Федорчук

    Молодці хлопці !

    Слава Україні 🇺🇦!!!
  • Sanika Sanika

    Славлю Бога! Слава Україні! Слава ЗСУ!

keyboard_arrow_up