Насувається холодний циклон: синоптики прогнозують дощі з мокрим снігом, вітер і морози

Насувається холодний циклон: синоптики прогнозують дощі з мокрим снігом, вітер і морози
Фото ілюстративне
  • Синоптики кажуть, що температура повітря почне поступово знижуватися. 

  • Дізнавайтеся прогноз на найближчі дні.

Останні дні були для українців, наче повернення бабиного літа. Але синоптики прогнозують, що вже найближчими днями в Україні стрімко похолодає і така погода пануватиме кілька днів. Похолодання прогнозують вже з середи, 19 жовтня. 

— У середу в Україну завітають холодні атмосферні фронти. На заході, півночі а ввечері й місцями на сході пройдуть невеликі дощі. У західних та північних областях посилиться вітер, — зазначає синоптик Наталка Діденко. 

Температура повітря ще буде комфортною, проте почнеться поступове її зниження, яке вже 20 жовтня досягне +4+10 градусів.

Відео дня

У четвер в Україні можливий перший сніг. 20 жовтня вночі в Карпатах, а вранці та вдень місцями у північній частині та в центральних областях (Полтавщина, Дніпропетровщина, Черкащина) є ймовірність мокрого снігу, додає Діденко. 

Температура повітря вдень не підніматиметься вище +4+9 градусів, у південній частині буде вище, +8+14 градусів.

— 20 жовтня опади, переважно у вигляді дощу, пройдуть у східних, центральних, північних областях. На заході — переважно сухо, лише в Карпатах вночі та вранці дощ та мокрий сніг, — зазначає синоптик. 

У південній частині України дощі можливі лише на Запоріжжі та в Криму, а в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях опади малоймовірні. До похолодання та опадів ще й приєднається в четвер сильний північний вітер, з поривами до 15-20 метрів за секунду.

Однак, в неділю знову повинно потепліти. 

Зі сторінки Наталки Діденко

Народний синоптик Станіслав Щедрін також зазначає, що холодно на території України буде від 19 жовтня і до 24 або 25 жовтня.

За його словами вночі уже варто чекати на перші морози. Температура вночі коливатиметься від -5  до + 4 градусів. Протягом тижня вдень температура повітря триматиметься на рівні від 0 до +6 градусів.  

Зі сторінки Стаса Щедріна

Якою буде погода на Хмельниччині

В області 20 жовтня прогнозують похолодання до 0 вночі та дощі.

— Хмарно з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Вітер північно-західний 7-12 метрів за секунду, місцями пориви до 15-20. Температура повітря: вночі 0+5 градусів, вдень +6+11 градусів, — зазначають в обласному гідрометцентрі.

Якою буде погода по днях:

 

Також читайте скільки магнітних бур очікують в жовтні, коли саме вони будуть та як вберегтися від шкідливого впливу. Що радять робити метеозалежним, а чого категорично не рекомендують читайте в матеріалі Магнітні бурі у жовтні 2022: календар небезпечних для самопочуття дат

А ви готові до холоду чи ще хочеться тепла?

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up