Як в прикордонній академії офіцери демонструють рівень IQ та підтягуються на перекладині (ФОТО, ВІДЕО)

Як в прикордонній академії офіцери демонструють рівень IQ та підтягуються на перекладині (ФОТО, ВІДЕО)
  • Отримати керівну посаду в державній прикордонній службі України тепер можна лише на конкурсній основі. 
  • Для цього потрібно пройти тести, співбесіду та скласти фізпідготовку.
  • Як це роблять офіцери із досвідом, бачили журналісти vsim.ua.

Нове обличчя держави - нове обличчя кордону. Вирішили у владі і відправили офіцерів здобувати собі підвищення на конкурсній основі. Перша посада, яку розподілять за таким принципом - це місце начальника штабу прикордонного загону у Великих Мостах Львівської області. Раніше на вакантні місця призначали за терміном служби. Зараз же буде ретельний відбір. Таким чином планують зробити систему прозорою та викорінити корупцію. 

Протягом трьох днів у національній академії державної прикордонної служби України будуть змагатися за вказану посаду. Також за рейтингом розподілять місця перших заступників начальників штабів прикордонних загонів у регіональних управліннях по всій країні. 

Щоб позмагатися за керівні посади сьогодні, 4 листопада, до прикордонної академії приїхали 80 керівників підрозділів ДПСУ з різних куточків України. Всі вони мають звання майора або полковника. І усім доведеться “попотіти”, аби отримати бажане підвищення. 

Відео дня

  • Сьогодні в академії вперше стартує програма “Нове обличчя керівного складу”. Це проект, який полягає в новітньому відборі та розстановці офіцерського складу. Із сьогоднішнього дня з офіцерами, які є конкурсантами будуть проводити вступні іспити з фізичної підготовки, володіння зброєю, тестуватимуть їх рівень IQ та професійні компетентності. Проводиться відбір на посади: перший заступник начальника прикордонного загону та начальник штабу прикордонного загону. За рівнем здачі фахових іспитів офіцери будуть рейтинговані і за рейтингом їм пропонуватимуть зайняття посад. Даний проект відбувається за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки та міжнародної організації міграції, - розповів ректор академії Олег Шинкарук. 

Щоб отримати посаду, конкурсанти мають здати на належному рівні фізичну підготовку, відстрілятися, скласти тест з англійської та ділової української мови, а ще пройти профільну співбесіду. Для проходження іспитів конкурсантів поділили на групи. Поки одні вправляються у навичках володіння діловою українською мовою інші бігають плацом. 

  • Сьогодні з фізпідготовки конкурсантів будуть оцінювати по трьом вправам: біг на 100 метрів, підтягування на перекладині і біг на 1000 метрів. Тобто здавати нормативи на швидкість, силу та витривалість, - розповів начальник кафедри фізичної підготовки та особистої безпеки, полковник Андрій Мельник.  

Саме фізична підготовка для офіцерів є головним випробуванням. Всі з нею справляються по-різному. Переважно підтягуються від 8 до 10 разів. Є рекордсмени, які долають позначку 15, а є й ті, хто не виконує більше 2 підтягувань. Компенсувати планують знаннями, бігом та стрільбою. 

  • Звісно, до змагань готуємося після несення безпосередньої служби. В кожного підхід індивідуальний. Наприклад, підтягування це не моє, а от у забізі на 100 метрів я можу показати клас. Боротьба буде жорсткою, адже на головну посаду є 80 претендентів. Поборимося, - зазначає старший офіцер відділу організації служби Донецько-Луганського регіонального управління Віктор Зайцев. 

Результати відбору будуть відомі з три дні. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up