Які є пільги для учасників бойових дій та членів їхніх сімей

Які є пільги для учасників бойових дій та членів їхніх сімей

Ми вже писали хто може претендувати на статус учасника бойових дій та як його отримати, а от які пільги є для них та їхніх сімей — дізнавайтеся далі. 

Українська влада надає допомогу та пільги тим, хто захищає нашу країну — учасникам бойових дій (УБД). Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, хто може отримати цей статус, які документи для цього потрібні та куди їх подавати. Про це детально можете прочитати в матеріалі У Мін’юсті розширили перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій

Додамо, що для отримання цього статусу учасника бойових дій необхідно бути залученим до воєнних дій щонайменше на 30 днів. Якщо захисника поранили і він не може надалі виконувати свої обов’язки, кількість днів не буде зараховуватись, незалежно від терміну перебування на війні. В такому випадку захисник отримає статус особи з інвалідністю.

Хто має право на статус учасника бойових дій

У Держприкордонслужбі зазначають, що статус учасника бойових дій матимуть: 

Відео дня

На цей статус також можуть податися особи рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції, Міністерства внутрішніх справ, Держспецзв’язку, Державної фіскальної служби, Управління державної охорони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної кримінально-виконавчої служби, які перебували у складі добровольчих формувань. 

Також, крім військових, статус УБД можуть отримати і волонтери.

Які пільги мають учасники бойових дій

Держприкордонслужба України зазначає, що особи зі статусом учасника бойових дій можуть:

Які пільги мають сім’ї учасників бойових дій

Для сімей тих, хто захищає країну на полі бою також передбачені пільги. Щоправда їх значно менше:

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на на 90 днів — до 19 лютого 2023 року. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lubchik Leskova

    Можливо хтось знає та підскаже. Куда можна звернутися. На рахунок цих перечислених пунктів.

keyboard_arrow_up