У Мін’юсті розширили перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій

У Мін’юсті розширили перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій

Дізнавайтеся хто може отримати статус учасника бойових дій, які документи для цього необхідні та куди звертатися. 

У Міністерстві юстиції України внесли зміни до Постанови Кабміну № 413. Згідно цього документу врегульовуються порядок та процедура надання статусу учасника бойових дій (УБД) українським громадянам, які стали на захист України від початку повномасштабного вторгнення рф. Тобто, з 24 лютого 2022 року.

Відтак, у Постанові зазначено, що військовослужбовці можуть отримати статус УБД за умови виконання ними особисто, або у складі військової частини (установи, закладу) бойових завдань.

При цьому вимоги щодо кількості днів перебування в районах проведення бойових дій не встановлюються.

Відео дня

Які документи для цього потрібні

Аби отримати статус учасника бойових дій необхідно дати документальне підтвердження виконання бойових завдань військовослужбовцем. Таким підтвердженням є витяги/копії:

У відомстві додають, що потрібен хоча б один з таких документів.

Куди звертатися

Для отримання статусу УБД командири військових частин мають звернутися до комісії, утвореної державним органом, у підпорядкуванні якого перебуває військова частина. Або ж військовослужбовці повинні самостійно звернутися через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Вар

    Який толк, пільги для атошників зняли, лише 140 грн.на електрику, все.нехай трутні з в.р.ідуть воювати раз державної допомоги не дочекаєся.

keyboard_arrow_up